Misunnelig på Sophie Elise…

Det er ikke ofte jeg leser innlegg fra disse øverst på bloggtopplista og føler at jeg virkelig misunner de det livet eller de opplevelsene de skildrer.  Dyre sko og turer til Dubai er liksom ikke meg.  Hva skal jeg med det? Jeg har mine croccs fra Rusta og rosa hagegynge her hjemme i hagen.  Hva mer kan jeg ønske meg?  (Ja, utenom at Rødt vinner valget her på Ringerike og i Viken.)  Men når jeg leste Sophie Elises innlegg på toppen av blogglista i dag, følte jeg rett og slett misunnelse.

Sophie Elise er på hyttetur i ei tretopphytte på ei øy.  Fiddan Tretopphytte heter stedet, og ser bare helt fantastisk ut. Akkurat sånn ferie jeg kunne ha ønsket meg.  Og, i grunn er det en overkommelig drøm.  Jeg går inn på nettstedet og leser.  Hytta koster 2.400 kroner pr natt i ukedagene og 3.500 i helger og helligdager,  Det er plass til 5, max 6 på hytta.  Det gir en pris på rundt 600 kr per person.  Ikke SÅ avskrekkende dyrt.  Så, kanskje, kanskje skal jeg bestille meg en slik tur ganske snart.

Sophie Elise skriver forresten at hun misunner oss som har hytte. Så jeg misunner Sophie Elise, og hun misunner meg…

Når vi har fått montert ovnen på hytta, har vi tenkt å leie den ut i enkelte helger og ukedager.  Dele på godene – og samtidig få inn litt sårt tiltrengte kontanter.  Kanskje jeg skulle tilby Sophie Elise et rabatert opphold mot et lite innlegg på bloggen?? (Hm, kjenner jeg må tenke litt mer på den ideen.)

Sophie Elise mistet Gucci-veska si i søla da de skulle ro over til hytta.
Der er det en tydelig forskjell mellom Sophie Elise.  Jeg har ingen Gucci-veske.  Har ikke noe behov for det.  Men hadde jeg av en eller annen grunn eid en slik veske, så hadde jeg nok ikke tatt den med på hyttetur.  Sophie Elise, jeg har en god gammel pakkrammesekk, brukt på utallige speiderturer og leire så den har den rette båleimen inne, du kan få låne den neste gang du skal på tur.

Sophie Elise har arbeidet hardt med seg selv, og med “Mindfullness” og slikt, og lært seg og sette pris på stillheten.  Jeg er født slik.  Har alltid hatt behov for å tilbringe tid av og til i skauen, ved et vann eller andre steder jeg kan finne ro.  Kurvstolen på trammen en stille sommerkveld duger og.  Det er viktig å sette av tid til slikt i en travel hverdag. Jeg har lært det på den tunge måten…

Sophie Elise trenger den avstanden til verden og til de som skriver negative kommentarer på bloggen. Det kan jeg forstå . Jeg har vært inne og lest noen av kommentarene hun får.  Folk, skjerp dere!  Diskutere rumpa til ei jente og hvorvidt den har vokst eller ikke…. Jeg får bare hyggelige kommentarer, og det er sjelden noen diskuterer rompa mi i kommentarfeltet.

Det er viktig å vite hva man kjemper for, skriver Sophie Elise.  Det er jeg enig med, selv om jeg er litt usikker på hva Sophie Elise kjemper for.. Jeg derimot kjemper for en rettferdig verden hvor det er små forskjeller. Kort sagt, for Rødt sin politikk. (Begynner å nærme seg valget, derfor nevner jeg det litt oftere.)

Sophie Elise og kjæresten slet veldig med å få passe temperatur i den vedfyrte badestampen. De trodde av en eller annen grunn at de måtte sprengfyre for å få vannet i stampen varmt nok.  Hallo? Det har vært tropesommer i en uke, en badestamp holder vel kun noen få hundre liter vann, som en liten pytt. Det er sikkert 25 grader i vannet i tjernet øya og badestampen ligger i….

Sånne villmarksturer er ikke noe for løshår, ekstensjon, har jeg forstått.  Noe også Sophie Elise bekrefter.  Greit nok for meg. Jeg har ikke løshår.

Standarden til Sophie Elise når det gjelder beaty er høy.  Hun vet hva som er best, det trenger ikke være det dyreste, men hun skal ha det beste.  Jeg er ikke så opptatt av beaty…. og har overhode ikke peiling på hva som er best…. Ikke interesserer det meg heller.

Sophie Elise er kjent for å gi seg selv den ene psykologiske diagnosen etter den andre.  Men i dette innlegget skriver hun at det er ganske vanlig at livet går litt opp og ned. At man en uke kan være trist, og livet kan føles tungt, men at man et par uker senere kan føle at livet er på topp.   Gratulerer Sophie Elise. Du begynner å bli voksen.   Jeg kan være rolig og i vater det ene sekundet, for så å fly opp i drittsinne det neste.  Bare spør Gamle Gubben Grå.  Akkurat nå er jeg rolig og harmonisk, men jeg lover ikke at det holder dagen ut.
Ingen har tort å gi meg en diagnose av den grunn…..

Jeg brukte 5 måneder på den forrige boka jeg leste. “101 åringen som tenkte at han tenkte for mye”  av Jonas Jonasson. Ingen tung bok, og utrolig underholdende, men jeg klarte bare ikke konsentrere meg om lesing, sovna så fort jeg fikk lest en side eller tre.  Men i helgen fikk jeg endelig lest den ut.

I går begynte jeg på “Fluefangeren” av Ole J. Andersen.  Ole Johan er en lokal krimforfatter, pensjonert politimann og lokalpolitiker for Frp… Jeg har lenge lovet å lese denne boken og en til som han har skrevet, og komme med mine anmeldelser.    Jeg har lest tre av hans tidligere romaner, og så langt kan jeg si at denne nok er det beste han har skrevet som jeg har lest så langt.  Kommer tilbake med en fyldig anmeldelse når jeg har lest hele boka.  Ole J og boka hans fortjener et eget innlegg.

Sophie Elise blir i tretopphytta til i morgen. Her har det vært væromslag.  Endelig en gråværsdag.  Kanskje jeg klarer å være litt mer aktiv?

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg