Muppet-show i kommunestyresalen

Husker dere Muppet – Show, og de to herrene her?  De pleide å komme med sine små kommentarer fra plassen sin der oppe på galleriet. Sjelden hadde de noe pent å si om de som opptrådte på scenen.
I Ringerike kommune er vi så heldige at disse to herrene, eller vår utgave av dem, har fått lov å komme ned fra galleriet og fått fast plass i kommunestyresalen. Der sitter de og “underholder” de rundt seg med sine kommentarer i tide eller helst i utide.

På torsdagens kommunestyremøte var det blant annet en representant fra SV som var skyteskive for deres nådeløse kommentarer. Da den noe røslige SV representanten gikk på talerstolen kom det fra en av disse to herrene; “Har han der gått opp to eller tre størrelser ?”, og så humret de godt begge to.

Jeg er bare vararepresentant i kommunestyret. Det er ikke så ofte jeg møter i salen, men likevel begynner jeg å bli virkelig lei av disse to aldrende herrer og deres stadige kommentarer..
Det disse to representantene bedriver i kommunestyresalen er regelrett mobbing. Mobbing mener jeg ikke hører hjemme i en kommunestyresal, og er noe representanter fra samtlige partier burde finne seg for god for.
Ikke kan disse to representantene unnskyldes med ungdommelig uvitenhet heller.  De er noen av de eldste og mest erfarne politikerne i salen.  De er kunnskapsrike og dyktige. De har bidratt og fylt mangt et verv i en årrekke.  Virkelig gjort en innsats. Jeg har stor respekt for dem.

Synd de står i fare for å avslutte sin politiske karriere som to gretne gamle gubber som respektløst kommenterer alt og alle. To utdaterte gubber som ikke viser den respekts som vervet og salen krever. Det er trist hvis det skal være ettermælet deres.

I tillegg er det trist hvis unge, nye representanter tar etter disse to herrene. Eller enda verre, at unge mennesker skremmes vekk fra politikken på grunn av at noen øyensynlig har glemt hvordan de skal oppføre seg.
Nestorer bør gå foran som gode eksempler.  Disse  to er erfarne og flinke politikere, de har mye å bidra med, og mye kunnskap de kan bringe videre til yngre krefter. Men hvis de ønsker at vi som er litt yngre og ikke så erfarne skal lytte til dem, bør de opptre på en slik måte at de får den respekten de fortjener.

 

2 kommentarer
  1. Vel, de skulle prøvd seg med mobbing av SV-representanten i styret her. Han hadde ikke holdt munn, absolutt ikke. Det ville nok også resultert i et innlegg i avisen, ikke bare fra talerstolen. Bjeff!
   Ta igjen på snedig vis, ikke snu det andre kinnet til. “Det er bedre å være tjukk i kroppen enn tjukk i huet” kunne han Sv’eren sagt og smilt pent til dem.

  2. Jeg tror ikke fyren fra SV hørte det. an var for langt unna. Og han pleier å klare å sette folk på plass på en humoristisk måte. MEN de kommer med slike kommentarer hele tiden. En form for hersketeknikk.

   Vi hadde en sak til behandling på dette møtet som handlet om bakgrunnsstøy. Før møtet snakket jeg og SV representanten litt sammen om den støyen. SV representanten nevnte da disse to herrene, og sa at de var irriterende bakgrunnsstøy og anslo en desibel verdi. Jeg vet at SV fyren kanskje litt ofte er målskive for kommentarene, og tenkte at han sikkert er litt lei. Derfor reagerte jeg vel enda sterkere. OG en ting er å få kommentarer om politisk uenighet. En annen ting er å få kommentarer på kropp og egenperson
   Som sagt, jeg synes de to modne herrer skulle holde seg for gode for slikt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg