Noe er forferdelig galt…

Det er ikke ofte jeg tyr til knyttneven. Ikke som symbol, og ikke i virkeligheten. Jeg er et ikke-voldelig menneske og ordet er mitt våpen.

At en afroamerikaner blir drept av politiet i USA er ingen nyhet.  I 2019 ble 1.099 mennesker drept av politiet i USA. Tallet på antall mennesker som årlig blir drept av politiet i USA har ligget på rundt 1.100 siden 2013.  1.100 mennesker drept årlig av politiet som er satt til å håndheve lov og orden.  Det er noe som er forferdelig galt.

Selv om den fargede, eller for å si det rett ut – svarte- befolkningen bare utgjør rundt 13%av befolkningen utgjør de rundt 50% av de drepte.Man kan få inntrykk av at livet til en farget person i noens øyne ikke teller like mye som et hvilket som helst annet menneske. For meg er tanken på at noen kan ha en slik holdning til andre mennesker  i 2020 helt absurd.  Det er noe som er forferdelig galt.

Jeg er motstander av alle former for vold.  Jeg forsvarer ikke voldelige opptøyer.
Men jeg forstår at videokuttet der du ser George Floyd langsomt miste livet mens han gang på gang, mer og mer panisk tryglende forteller at han ikke får puste gjør inntrykk.  Jeg forstår at holdningen til politimannen som har kneet godt plassert på Floyds hals, også lenge etter at han blir helt rolig. Og da mener jeg HELT rolig, veller reaksjoner.  Jeg forstår at folk tar til gatene og demonstrerer.

– Jeg vil sette inn det amerikanske forsvaret og raskt løse problemet. Jeg handler raskt og effektivt for å beskytte hovedstaden vår, Washington D.C. Det som skjedde i byen natten før var en skam,

Når den Amerikanske presidenten, vår alles Donald, truer med å sette inn det amerikanske forsvaret mot egne innbyggere for å gjenvinne ro og orden blir jeg redd. forferdelig redd. Det er noe som er forferdelig galt.

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg