Ovnsbakt torsk med krydder og urter..

I innlegget Tanker om stengte kommentarfelt, helgens planer og kyllinggrateng – et stort gjesp lovte jeg dere at dere skulle få et mat-innlegg fra meg i dag. Her kommer det. Og det kan jeg love dere, det smakte like godt som der så ut.

Legg en torskefilet i en ildfast form som ikke er for stor.

Så hakket jeg opp en chili og tre fedd hvitløk i små biter og kjørte chili, hvitløk, 1 sa soyasaus, ca 4 ss limesaft, 2 ss Fishsaus, 3 ss sukker og 2 ss vann sammen til en saus med stavmikseren.

Så fordelte jeg litt mer enn halvparten av sausen over fisken  og satte fisken i ovnen 180 grader i 20 minutter.

Så hakket jeg opp to vårløk og litt peanøtter og blandet det sammen med tørket hvitløk, sprøstekt løk og litt finklippet koriander mens fisken sto i ovnen.

Jeg kokte og nudler og woket en pose ferdig wok-blanding mens fisken koste seg i stekeovnen.

Når fisken var ferdig dampet tok jeg den ut av ovnen og helte over resten av sausen og pianøtt-blandingen, og serverte det sammen med nudler og grønnsakene.

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg