Denne gangen var jeg forberedt. Et flott matinnlegg har ligget lagret en stund og bare ventet på at en av disse uke-meny-bloggerne skal komme på plassen over meg på topplista. Her skal dere få oppskriften på en alle tiders god pizza. Nemlig Pizza carpaccio med bresaola, ruccola og parmesan. Får du ikke vann i munnen og begynner å snakke italiensk bare ved å lese navnet?
Oppskriften fant jeg i Magasinet fra 9. november 2024, og jeg skal love dere at dette ikke blir siste gangen jeg lager denne pizzaen. Dette var godt, enkelt å lage og tok ikke lenger tid enn å lage en Grandiosa,
Du starter med å forvarme ovnen til 250 grader varmluft, og la ett stekebrett bli varme i ovnen.
Mens ovnen og stekeplatene blir varme smører du et tynt lag creme fraiche på en ferdig pizza-deig.
La en fersk mozzarellakule renne av, plukk den i mindre biter og fordel den over pizzaen.
Krydre godt med salt, pepper og rosmarin.
Trekk pizzaene over på det varme stekebrettet, og stek pizzaen i ovnen i ca 10 minutter til den er gjennomstekt og sprø i kantene.
Fordel bresaola (bresaola er speket oksekjøtt. Får du ikke tak i det bruk spekeskinke eller kanskje fenalårskiver) på pizzabunnen og topp med ruccola, fersk revet parmesan og ristede pinjekjerner.
Jeg trodde jeg hadde ruccola. Det hadde jeg ikke, så jeg brukte litt baby-spinat. Fungerte greit, men jeg tror den litt bitre og mer smaksrike ruccolaen ville vært enda bedre.
Til slutt dryppet jeg litt balsamicoglace over, og serverte umiddelbart.
En pizza er nok til to personer.
Prøv denne en gang du vil ha noe godt og lettvint. Jeg tror ikke du kommer til å angre.
Så digg ut. Mye smak og enkelt. Det liker vi i hverdagen.
Lurt å være forberedt.. For plutselig havner du bak en matblogger.
Dette var veldig godt.
Ja, smart å være forberedt. Disse matbloggerne dukker opp når man minst venter det.
Enkelt og godt rett og slett!
Ja, dette var skikkelig enkelt – og utrolig godt. Så her blir det gjentakelse.
Ser utrolig digg ut. Det må prøves.
Gjør det. Jeg tror ikke du vil angre.