Siste kvelden med gjengen

På tirsdag var det siste kvelden med gjengen, siste møte i Hovedutvalget for Helse Omsorg og Velferd før valget.  Selv om de fleste av oss stiller til gjenvalg, er det ganske sikkert at ikke alle kommer til å sitte i dette Hovedutvalget etter valget.

Det var en amper stemning allerede fra starten av møtet, og selvsagt var det fyren fra Frp som ødela stemningen.  Han likte ikke kaffen i kaffemaskinen utenfor Formannskapssalen. Gratis kommunal kaffe er jo som kjent en av drivkreftene for Frp politikere til å engasjere i lokalpolitikken.  Man kan godt privatisere både sykehjem og barnehager – men kaffen på kommunale møter må være av prima kvalitet.

Den unge AP representanten forsto ikke problemet der han satt og drakk kaffe fra en hvit porselensskopp han hadde hentet i kantina i kjelleren samtidig som han plukket med seg en gratis cola. Man vet da å innrette seg, og er man 4. generasjon AP velger har man da visse privilegier ikke sant?

Vel, i kaffe debatten var jeg nå mest enig med Frp. Når jeg så at kaffen var så lys at jeg kunne se bunnen av pappkruset gjennom kaffen, kylte jeg bare hele pappkruset i søppeldunken. Det å nekte meg kaffe i starten på et møte, pleier ikke å være et sjakktrekk, men siden Frp-fyren led så veldig, fant jeg mer underholdning i å  erte på han enn å gi han noe støtte.

Høyredama med den festlige stråhatten, AP dama og hun fra Venstre var løsningsorienterte og tok en kopp te. SV fyren og O store Leder, også fra Høyre led i stillhet.  Krf hadde meldt forfall – mulig han visste at det ikke var kaffe…..

Møtet gikk greit.  Det finnes både web-sending og protokoll fra det formelle møtet for de som er interessert ¨,  Det var ikke det store møtet eller de store sakene som var oppe. Ingen heftige debatter og alt ble tatt til orientering (Gjesp)

Etter møtet fikk vi kake og god kaffe fra kantina. Det var jo avskjed, siste kvelden med gjengen. Og raskt kom samtalen inn på det vi alle tenker på for tiden. Det kommende valget.

O store Leder, fyren fra Høyre skulle på hemmelig oppdrag i kommunal tjeneste.  Svært så hemmelighetsfull forlot han møtet så raskt han hadde gaflet i seg kakestykket sitt.
Fyren fra SV takket og raskt for seg.

Men vi andre ble sittende å diskutere det kommende valgresultatet  Vi var alle enige om at Senterpartiet, selv om de ikke var til stede, kom til å gjøre et godt valg. Ja, vi var litt grønne av misunnelse noen og enhver der. Vi forsto ikke helt at et parti som stort sett er opptatt av jordvern og distriktspolitikk liksom skulle bli vinneren når de store sakene er byutvikling og Hønefoss skole. Svært så urbane problemstillinger. De fleste på Ringerike bor ikke 15 mil fra nærmeste nabo eller har angst for at ulven skal spise opp traktoren deres.

Krf og MDG var ikke til stede. og siden de partiene stort sett er for spesielt interesserte, hoppet vi galant over de.

Frp trodde nok at de kunne gjøre et dårlig valg. Bompenger og regjeringsmakt sliter på et  parti som stort sett er i opposisjon til alt og alle.  Jeg er litt usikker.  Frp er jo partiet for de som er litt Harry. Norsk Rednecks, og andre som er opptatte av å bevare alt som er ekte norskt, slik som fredagstacoen, grilldresser og Derrick.  Det er en del slike her i kommunen..

Venstre dama visste ikke helt hvordan de kom til å gjøre det. Regnet med at muligens Helge, listetoppen som har meldt seg ut og inn av partiet et par ganger de siste to årene kanskje ville komme inn.  Han er en av de som tross sin vingling har sittet i kommunestyret siden tidenes morgen.

Høyredama med den festlige stråhatten fryktet at Høyre kunne få noen færre stemmer enn i storhetstiden. Mest fordi partiledelsen ikke hadde vært lydhøre for alle hennes forslag til byplan partiprogram og valgkampstrategi. Bompengedebatten fnøs hun av. Alle har jo råd til å betale litt bompenger de få gangene de behøver å bevege bilen ut av garasjen i villaen i sentrum og kjører ut av byen. Man vet jo at man får rødmalte sykkelfelt og bussbru dundrende over byens grønne lunge tilbake.

Når jeg hevdet at Arbeiderpartiet som her i kommunen er delt i to grupperinger som diskuterer med hverandre i lokalavisens leserinnleggsspalter kanskje sliter litt. At når de er for å bevare Hønefoss skole/ legge den ned.  ønsker flere/ færre sykehjemsplasser osv, så kan det være litt vanskelig for velgerne å vite hvilken politikk de ønsker å føre.  AP dama fikk det da plutselig travelt med å gå. Hun måtte på et møte i LO. Men han unge fyren fra AP lente seg tilbake og  avviste min teori blankt. Både han, faren, bestefaren og tippoldefaren hadde stemt AP i alle år. Slik var det i de fleste arbeiderfamilier. Man identifiserte seg så lett med et parti som sentralt er styrt av veltalende milliardærarvinger med eksamener fra franske kostskoler,  Så de kom nok til å forbli det største partiet også etter valget, og Wanna-be-ordførerdama kom til å bli ordfører.

Hva vi sa om oss i Rødt?  Vel, rent bortsett fra de fra AP trodde de andre at vi kunne gjøre et godt valg.  De andre lurte på hvor mange representanter vi satset på å få inn.  Jeg sa optimistisk 43! (Det vil si samtlige plasser i kommunestyret) Da kom det stilt fra Frp? Har dere så mange navn på lista?  Det måtte jeg innrømme at vi dessverre ikke hadde. Snakk om dårlig planlegging fra nominasjonskomiteen sin side…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg