Ufrivillig spaser-tur langs en øde landevei

Det er noen ting som bare skjer meg, og en slik ting inntraff selvsagt i dag.

Egentlig burde jeg jo være glad. Jeg har jo lenge mast om at jeg har lengtet etter å gå tur, og der har jeg I det minste fått gjort i dag. Gått tur langs en idyllisk landevei med markblomster i grøftekanten og alt som hører til  Det er virkelig fint langs Gamleveien i Åsbygda. Det er ikke det.

Likevel er som du kanskje aner denne kjerringa helt fornøyd.  Vel, jeg tror jeg må begynne med begynnelsen.

I dag skulle vi ha sommeravslutning i Rødt Ringerike.  Jeg var bedt om å holde en valgkampapell, og den måtte selvsagt skrives i siste liten. Så Gamle Gubben Grå og jeg var litt sent ute da vi dro av sted.

Vi kom frem dit  Siw bodde, og som forventet sto det flere biler i oppkjørselen. Et par biler kom ryggende ned og forsvant så. De hadde sikkert kjørt noen regnet jeg med. Jeg ba Gamle Gubben Grå stoppe i veikanten og lempe ut rullatoren, og så bega jeg meg oppover gårdsveien til Siw mens Gubben satte kursen hjemover.

Jo lengre rullatoren og jeg kom oppover gårdsveien, jo mer ble jeg i tvil om jeg var på riktig sted. For det røde mellom trærne var ikke en garasje, men en kontainer. Jeg så ikke noe til låven jeg husket fra sist jeg var her, og var ikke det huset både flottere og større enn huset til Siw?

En dame kom i mot meg og lurte på om  jeg hadde gått feil. Og nei, Siw bodde ikke her kunne hun fortelle. Jeg var ikke den første som spurte. Desverre visste hun ikke hvem Siw var eller hvor hun bodde.

Vel, det var ikke noe annet å gjøre enn å snu rullatoren og komme seg ned til Gamleveien igjen. Jeg vet jo at Siw bor et sted langs veien, at det er en slak oppkjøring på høyre side og at du såvidt ser en rød garasje fra veien. Det kunne ikke være så langt unna..

Så da labba jeg  avgårde bak rullatoren, opp bakker og ned bakker. Det var flere innkjørsler til høyre, men ingen virket helt riktig.

Først etter en kilometer fant jeg en innkjørsel jeg dro kjensel på. Jeg og rullatoren min kunne endelig svinge av fra Gamleveien og delta på sommerfesten, seint men godt

 

 

12 kommentarer

Siste innlegg