MOKKAMENN uups I did it again….

Plumbovokalisten kallte Madcom gutta for Mokkamenn i et plumpt forsøk på å være morsom. Han skjønnte straks ordene hadde forlatt munnen at dette ikke var særlig smart og forsøkte å avdrammatisere det med en gang men skaden var alt skjedd. Hele den etablerte kultureliten fikk Rose vinen i halsen, og de mest politisk korrekte fortet seg å holde for ørene på avkommet.

På Twitter FB og sikkert på flere blogger enn min ble dette et tema utover helgen Det ble krisemøter i NRK og uttalelsen ble tolket og forklart i det vide og brede. Konklusjonen ble at disse enkle menneskene av noen bygdeneandertalere ikke var kultiverte nok til å delta i det gode selskap som Spelmannsprisen, Mellodi Grand Prix og andre høykultiverte arrangement.

 Nå tror jeg Plumbo vokalistens problem var at han IKKE tenkte før han snakket. Det begynte han med først etterpå. Jeg tror derfor ikke man skal bruke for mye tid på å tolke og misstolke kommentaren hans.

Madcom gutten svarte rolig og overveid i pressen “for ett fittehull”,  media og kultureliten applauderte utsagnet og alle de politisk korrekte glemte å holde for barnas ører. Min sindige trauste gubbe mente dette viste at anatomikunskapene til Madcom kanskje trengte litt oppgradering.

På Spelmannsfesten eller Nachspielet om du vill viste Kaiser Orkestra medlemmet Plumbo og andre ukultiverte bygdetullinger hvordan kultureliten debaterer med å helle en drink over Plumbovokalisten. Dette er forøvrig samme kultiverte debattform som Hadelendinger og Kryllinger brukte på Frankenstein i de glade 80 åra…  (vi trodde de hellte øl fordi de var bygdetullinger og bønder i byen nå forstår jeg at det var de som var kultiverte og sikkert vi som var helt på jordet..)

Nå skal jeg overhode ikke påberope meg og være en bedre tolker enn hele kultureliten, men datteren er blant de som har skreket seg hese på Plumbokonsert og eldstesønn sto i sofaen og skreik av glede da Plumbo vant prisen og fikk overhode ikke med seg Plumbokommentaren. (ungdommene her i huset er nok fremdeles preget av en tøff oppvekst i grissgrendte strøk..) Det jeg vil frem til er at jeg har hørt Plumbo og Møkkamann mang en gang og hatt tid til å reflektere over teksten.

Møkkamann er en utstøtt i bygda som alle er redde og alle holder seg unna, men han er vel egentlig bare en ensom sjel som går rundt å leiter etter kjærligheten.  En det er litt synd på og egentlig ikke noe negativt, barenoe missforstått.. ..

Nå kallte ikke Plumbo Madcom for Møkkamenn men M O K K A M E N N..  Nå er jeg ingen kaffedrikker men såpass vet jeg at MOKKA er en av de trendye kaffedrikkene de hippe og moderne ala kultureliten drikker i pappkrus når de løper rundt i byen.  (Sikkert ikke den mest trendye kaffedrikken, men OK til en kjapp kopp som blir kastet halvdrukket i en søppelbøtte når man har sett travel og trendy ut lenge nok) Så hva er galt med å bli assosiert med en hip kaffedrikk?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg