Alle gode ting er tre….

Endelig er jeg ferdig med tre nattevakter. I natt skal jeg sove i min egen seng. Gjett om jeg og Gamle Gubben Grå skal snorke i kor.

Etter nattevakta dro jeg til min barndomsdal og mine foreldre.  Pappa var optatt så jeg skulle kjøre Mamma til kontroll hos legen. Mamma og Pappa har vært mitt støtteapparat mens ungene var små og jGamle Gubben Grå og jeg arbeidet til alle døgnets tider. Restaurantkokk og Radiograf i turnus er i grunn ingen god kombinasjon når man er småbarnsforeldre. Men Mamma har alltid stillt opp. Hentet unger i barnehagen. Passet unger dag og natt. Kommet hjem til meg og vært hos ungene når Gubben og jeg begge arbeidet kvelder. og vi bodde 60 km vekk. Vet hun hatet den kjøreturen hjem i mørket med alle de store trailerne som kom i møte. Men hun kom og gjorde livet vårt utrolig mye enklere. (Vasket gulv, tok oppvasken og bar ut søppel gjorde hun og, så det var utrolig godt for en dobbeltarbeidende småbarnsmor å ha henne som barnepike.) Nå har jeg mulighet til å gjøre gjengjeld. Nå kan jeg gi litt tilbake for alt det hun har gjort for meg, og jeg nyter det.

Hadde tenkt at vi skulle ta en tur på kafe når hun var ferdig hos legen og en sånn koselig mor – datter samtale, men det hadde hun ikke tid til. Hun og noen andre venninner skulle besøke en venninne som har flytt fra bygda og til en lettstelt leilighet i  byen. Flott og vite at hun er aktiv og at damene koser seg.  Mange av damene som har flytt fra bygda etter at de ble enker. Kanskje hadde det vært på tide med noen lettstellte leiligheter i bygda og ikke minst et bedre utbygd kollektivtilbud slik at det er mulig å handle mat, komme seg til lege etc. Det er mye som kan gjøres for at velfungerende eldre ikke skal føle seg så avhengige av barn og barnebarn.

Så var det hjem. Frokost med avisen og et interiørblad før det ble kvalitetstid på sofaen under dyna og noen timer jeg ikke kan gjøre rede for.

Lett husarbeid. Gamle Gubben Grå og Eldste tenåringssønn lager middag og det lukter godt av hjemmelagde fiskekaker fra kjøkkenet. Resten av kvelden blir brukt i kjellerstua under et pledd forran TVn. Gleder meg.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg