Et helt spessielt barn..

Leste en artikkeli dagomen morog hennes barn med en spessiell ogalvorlig funksjonshemning. Artikkelen er fokusert på fremskrittene ogalt datteren klarer,og ikke på alle utfordringene som har vært på veien.  Moren forteller  omsorgen over at ingen gratulerte dem da de fikk et alvorlig handikappetbarn,at det ble fokkusert på sorgen de måtte føleover barnet de ikke fikk ogsom de haddeforventet å få,i stedet for gleden de følte for å ha fått nok et barn. Jeg blir trist, men desverre ikke overrasket når jeg leser slike artikler.

Da jeg var 27 år, en gang i forrige århundre, ventet vi vårt andre barn. Vi gledet oss og var spennt på å få møte det nye familiemedlemmet. Noen dager før jul ble en nydelig jente født. Mørkt hår,men ikke så mye som storesøster – lykkestroll hadde hatt. Fem fingre på hver hånd, fem tær på hver fot. En fantastisk velskapt lita jente.

4 uker senerefant Gamle Gubben Grå henne død i sengen da han sto oppom morgnen og skulle hente babyen inn til meg for amming og kos.  Krybbedød var dødsårsaken.

Et drøyt år senere ventet vi på nytt en baby.  Svangerskapet var preget av spenning og redsel. Vi var så redde for å oppleve det værste foreldre kan oppleve en gang til.  Men en vakker julidag ble det født en stor fin gutt.  Gleden var stor. 

Ettersom de første årene gikkfant man ut at Lillebror, som etterhvert ble storebror, ikke utviklet seg like raskt som alle andre barn.  Det ble en lang runddans med utredninger.  Først i skolealder fikk vi svaret. Sønn vår var høytfungerende autist. Han har Asperger syndrom.  .

Da denne gutten var 7 fikk vi vårt femte barn, en liten velskapt og helt fantastisk gutt som desverre var død ved føddselen. Plutselig fosterdød var diagnosen. For andre gang hadde vi mistet et barn

Mange syns det ertrist at storebror ikke utvikler seg etter skjemaet og har hatt andre utfordringer i oppveksten.  En gang under utredningsfasen snakket en barnepsykolog til meg om sorgen over å få et barn som er anderledes  Jeg svarte psykologen at jeg har fått to barn som er døde, snakk ikke til meg om sorg.  Storebror er en fantastisk gutt somhar sine utfordringer, og møter verden på sin måte, men vi er alle forskjellige og ingen går gjennom livet uten å møte motgang.  Nei, jeg har aldri ønsket han anderledes..

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg