Helgens loppefunn

Jeg har en stor lidenskap for loppemarked.  Og i helgen har jeg vært på en liten lopperaid. 
Først var jeg på loppemarked på Nakkerud i går.  Kjøpte et bilde til stua.  Gamle Gubben Grå og jeg har blitt enige om at vi trenger litt kunst på veggene for å få den stilen vi (jeg) ønsker.  Det holder ikke med noen billige IKEA bilder. Nei, ordentlig kunst. Helst malerier med fete rammer. Samtidig må både ramme og bilde passe inn fargemessig og temamessig med resten av interiøret. 
Høres jeg temmelig ufordragelig snobbete ut? 
Vel, interiør er viktig for meg.  Og siden jeg ikke er millionær, tror jeg lommeboka har best av at jeg leter etter kunsten min på loppemarked og ikke i kunstgallerier. (For kunstneren spiller overhode ingen rolle. Jeg har overhode ikke greie på kunst.)  Spisestuen min er holdt i svart og sølv, og der har jeg et stort maleri av en fransk maler fra sent 1800 tallet. Maleriet kjøpte jeg for 100 kroner på et loppemarked for et par år siden, og siden ramma var i gull, og hadde litt mange hakk, og jeg tilfeldig hadde sølv spraymaling etter et prosjekt med noen gardinstenger fra Europris som trengte litt forsølving, så, volae – en fantastisk sølvramme som virkelig kledde maleriet..
Vel, nok om det. Bildet jeg kjøpte i går var til stuen, og ikke spisestuen. Stuen er holdt i gull og hvitt. Det var et ganske lite bilde, trykk og ikke maleri, med en enkel ramme. (Muligens snakker vi om et Nille-bilde fra slutten av det forrige århundre) Men både motiv og ramme ville passe inn på gull-veggen ved siden av peisen. 20 kroner fattigere, og så får det henge der til jeg finner noe bedre.
Mitt andre funn var en suppetallerken i engelsk stil.  Jeg samler slike. Det er ikke så farlig om de har likt mønster eller lik farge, bare de er i samme stil. 

Fra Nakkerud dro jeg videre til Sandvika.  Loppemarked hos Bærumfolket kan jo være interessant. Ryddig og flott loppemarked.  Her kjøpte jeg et “Blåmerka -skilt” fra  Oslomarka. Det skal henge på veggen i det lille soverommet på hytta.  Her skal jeg ha interiør basert på ski og vinter. (Jada, jeg vet at blåmerka er stier og ikke skiløyper)  Googlet stedene det viser veien til da jeg kom hjem, og det er tre for meg ukjente steder i Lommedalen.  Kanskje jeg får ta meg en skogstur dit en dag, så jeg liksom kjenner til stedet.

I dag dro jeg på loppemarked i Askerhallen.  Der fant jeg to vinglass som vil passe bra når jeg dekker på med krystallglassene mine.  Det er litt få av dem for tiden..Men så lenge jeg kjøper krystallglassene mine på loppemarked til 20 kroner stk, og ikke på Hadeland til 250, kr stk. så er det ikke verdens undergang om de knuses i n og ne. 
I Askerhallen kjøpte jeg også to poser med gamle interiørblader. O lykke.  Nå har jeg kost meg i flere timer i kveld med å bla gjennom disse bladene, klippt ut gode ideer og satt det i permer. En perm for hytta og en perm for huset her hjemme.  Ingen ting er som å sitte og kose seg sånn og drømme og bli inspirert.

På alle disse loppeskattene har jeg svidd av den nette sum av 180 kroner. Billig moro, spør du meg..

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg