Privatisering er løsningen på alt…..

På Ringerike er vi så heldige og ha et flott friområde som heter Røssholmstranda.  Det er ei deilig sandstrand like utenfor Hønefoss. Landgrunt og ei flott badestrand for barnefamilier. Det er kommunen som eier stedet, og det er toalett og en gammel kafebygning der.  Nå har hun som har drevet kiosken /kafeen de siste to årene sagt opp sin avtale med kommunen og toalettene stengt.  Som det meste annet i kommunen sies det at kommunen ikke har råd til å holde toalettene i orden.  

Lokalavisen spør da om det ikke er på tide å selge Røssholmstranda.  Det snakkes både om strandhotell og luksuscamping.  Begge alternativene ville i mine øyne sette en begrensning for allmenhetens bruk av stedet..  Jeg synes og det virker som en noe kortsiktig løsning.  Vi trenger steder som Røssholmstranda til rekreasjon og fritidsaktiviteter. Hvorfor må alt kommersialiseres?  Hvorfor må alt gå med økonomisk gevinst?

At private aktører eller idrettslag eller hvem som helst drifter kiosken har jeg ingen problemer med. Det å drive kiosk er ikke en kommunal oppgave. Men å holde orden på et kommunalt toalett på et kommunalt friområde ser jeg på som kommunal oppgave, og med jevnlig tilsyn og jevnlig vedlikehold behøver ikke det være en dyr oppgave.

Jeg har mange fine minner fra ungene var små om fine dager på stranda.  Nå er ikke Røssholmstranda badested nummer en for meg lenger. Det  er for landgrunt – og for mange folk til at jeg føler meg vell.  Men allikevel er jeg en ivrig bruker av Røssholmstranda på andre tider av året. Jeg ønsker virkelig at dette området ikke skal bli for kommersialisert og stengt for allmenn ferdsel.

Under har jeg samlet noen av bildene jeg har tatt på Røssholmstranda de siste årene. Døm selv, er ikke dette et flott friluftsområde, balsam for sjelen og mentalhygiene for god folkehelse.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg