To minutter bak skjemaet—

Aldri går klokka så fort som om morgenen.  mellom jeg står opp klokka 06.30 og jeg skal gå ut døra 07,30 gall-operer tiden av gårde. Merkelig i grunn, for når jeg hadde nattevakter, sneglet minuttene seg av gårde ved de tider, den siste timen før de andre dukket opp og vakta endelig ar slutt og man kunne dra hjem og sove.
Vel, i dag vr jeg klar til avgang 10 minutter på halv åtte, og yngste sønn, han som er avhengig av privatsjåfør, var også våken og klar. Forholdene lå til rette for at jeg kunne klare å komme meg på jobb ferdig skiftet til arbeidsdagens begynnelse.

Men hvor var bilnøklene?  og handle-lista?  Minuttene tikket, og da bilen  var ferdig skrapet for is (jada, vi har dobbelt garasje men den er så full av “kjekt å ha” ting, at der er det ikke plass til en eneste bil. ) ja da ar klokka allerede noen minutter over halv åtte.
Da vi skulle ut på  europaveien fra boligområdet vårt, kom det en lang kø fra Ådalen. Hva skal nå alle disse Ådølingene i Hønefoss en tidlig desembermorgen?  Butikkene åpner ikke før om ett par timer.  Utålmodig må jeg vente før bil etter bil passerer. Jeg kjenner blodtrykket stiger…

Når vi svinger av europaveien og skal ned mot sentrum, som  vil ta ytterliger minutter fordi Yngste sønn synes det er greiere å sitte på med meg enn å ta bussen, må vi på ny vente for å slippe frem passerende biler fra  Heradsbygda og Heggen  og som om ikke det var nok – midt i raden av biler kommer det sakte sakte en motorisert rullestol.  Disse har en toppfart på 15 kk/t hvis de er blodtrimma. Det var ikke denne, og den burde ha holdt seg på gangveien og ikke kjørt midt i trafikken.  

gir

Missforstå meg rett.  selvsagt er disse motoriserte rullestolene et fantastisk hjelpemiddel som  nok gir brukerne en frihet og en selvstendighet som jeg synes er utrolig viktig og flott.  Men jeg mener slike kjøretøy hører hjemme på gangveien, og ikke midt i kjørebanen.  Gangveien gikk rett ved siden av – og det må da og virke tryggere enn å kjøre midt i veibanen på en svært trafikkert innfartsvei en grå desember morgen.

Vel, jeg kom meg på jobb i dag og, litt for sent i dag og.  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg