I denne søte førjulsstri…

I går hadde både jeg og Gamle Gubben Grå fri, og vi tenkte vi skulle ta en liten opprensk på kjøkkenet. Vi har åpent fra kjøkkenet og inn i spisestuen – og med store hyller til en del tørrvarer midt i glaningen for eventuelle gjester, er det greit med en liten rydde innats før høgtiden tar til. 
Vi hadde tenkt å bruke formiddagen til kjøkkenet, og så bruke ettermiddagen til en tur til byen for å kjøpe julegaver, ta en kaffe og kose oss litt – bare vi to.
Vi satte i gang med friskt mot.  Gamle Gubben Grå tok seg av hylla der oppe under kjøkkentaket- og jeg konsentrerte meg om krydderhylla.  Arbeidet gikk som en lek. 
Men så ble vi avbrutt av telefonen. Det var mine foreldre som ringte.  De lurte på om jeg hadde fri i morgen, og kunne følge Mamma til tannlegen. Ja, jeg har fri… (I hodet tenkte jeg på alle planene jeg hadde for fridagen – en av de svært få jeg har igjen før jul. )  Ja det var ikke det at ikke Pappa kunne kjøre Mamma, men han hadde andreplaner, og da måtte han jo endre de.
Nei da, Pappa, jeg kan kjøre jeg. Det hadde jo vært ille hvis du måtte endre planene dine. Mine derimot.. de er det ikke så farlig med.. 
Med en halv dag mindre til rådighet var det best å stå på i dag.  Det ble orden på hytta og snart sto krydderglassene i geledd og det så mye mer ryddig ut.  
Gubben tok trillebår og gikk til skogs fr å hente litt granbar som vi skal ha foran døra og til noen dekorasjoner ute.  Og så fornøyd som jeg var med krydderhylla, så kastet jeg meg over den øverste matskuffen” I utgangspunktet en skuff for hermetikk, suppeposer, sauseposer, makaroni etc. Men ofte en skuff full av sauseposer som sitter fast i akasi honning som av en eller annen grunn ligger i bunn av skuffen.  Det er og skuffen for enslige buljongterninger, løse makaroni. Nå skulle jeg få orden.  Jeg var kommet godt i gang da telefonen ringte på ny.
Denne gangen var det Datteren.
Datteren hadde mistet lommeboka si her om dagen. Gamle Gubben Grå hadde måttet reise til det store kjøpesenteret en snau times kjøring hjemmefra for å hente henne. Nå var lommeboka, med både kort og penger funnet, og Datteren ville gjerne få hentet den. Selvsagt kan Mamma kjøre.  Å få tilbake ei lommebok, er jo i grunn et nødvendig ærend.   Men det måtte forholdsvis raskt.  Vi hadde ikke mye tid å gå på skulle vi rekke det før Datteren skulle på jobb.
jeg lot skuff være skuff. Fikk på meg noen litt penere filler, og så dro vi av sted. En times kjøretur hver vei, og en rask kaffe på min yndlings cafe.
Hjemme igjen ble det julegave shopping med Gamle Gubben Grå.  Ble langt fra ferdig, men det ble da tid til en kaffekopp.  Og etter endt shopping tok vi en rask middag i byen.  Sjelden vi to er ute og spiser, 
Vi hadde så vidt fått maten på bordet da telefonen til Gamle Gubben Grå ringte.  Det var Eldste Sønn.  Han lurte på hvorfor vi ikke var hjemme.  Vi burde jo være hjemme når han kom fra jobb, må vite.
Vel hjemme var det ingen som hadde rydda ferdig skuffen, Så det ble kveldsarbeidet mitt . Først nærmere klokka 22.00 var jeg ferdig med det.
.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg