Det er stygt å lyve, lærte jeg som barn

Dette skulle være en avslappende fridag etter litt mange kvelder på rad på jobb. Men allerede da jeg kom til side to i Ring Blad kjente jeg blodtrykket stige og peppermynteteen miste sin beroligende effekt. For hva leser jeg?

Under overskriften “Eldre skal bli sjefen i eget liv”  leser jeg at Arbeiderpartiet skal sørge for at det blir tilstrekkelig med sykehjemsplasser og heldøgns omsorgsplasser til de som krever det.  På bildet i blad figurerer både Anne Sandum og Mons Ivar Mjelde, to sentrale politikere i Ringerike Arbeiderparti, så jeg antar at dette også gjelder i vår kommune.
Så Ringerike Arbeiderparti vil fra nå av støtte opprettelse av flere sykehjemsplasser, stikk i strid med hva de har gjort de siste periodene hvor de har vært med på en storstilt nedbygging av sykehjemsplasser i vår kommune?

Videre sier våre lokale Arbeiderparti-representanter at det er behov for flere varme hender i eldreomsorgen.
Her i kommunen har partiets representantene vært med på  å stemme for en reduksjon i størrelsesorden 100 stillinger innen pleie og omsorg de siste årene.  Var ikke de varme hendene viktige?

Kjærlighetsgarantien, det som garanterer at hvis to som har levd et langt liv sammen får behov for sykehjemsplass, eller heldøgns omsorg, så skal de få dele rom, må vi få til sier Mjelde og Sandum. 
Men da Frp fremmet forslag i Hovedutvalget  for Helse Omsorg og Velferd om å få denne kjærlighetsgarantien inn i ” Forskrift om rett til opphold i sykehjem eller tilsvarende bolig” så sent som 9. mai i år, fikk dette forslaget bare støtte av SOL og SV sin representant i tillegg til Frp.
I formannskapet 23. mai fikk forslaget heller ikke flertall. Det ble kun støttet av Frp, SV og SP. (SOL sitter ikke i formannskapet)
Heller ikke i Kommunestyret 1. juni i år stemte Arbeiderpartiets representanter for dette forslaget.  Både Mjelde og Sandum sitter i kommunestyret, og i følge møteprotokollen var de begge til stede på møtet. Hvorfor stemte de ikke for forslaget da? 
Hvorfor skal vi tro på de når de sier at dette er viktig for dem nå, rett før valget?

Politikk handler om troverdighet og tillitt.
Troverdig er man når det man handler i tråd med det man hevder er viktig.  Tillit får man når man over tid er troverdig.  For meg er troverdighet og tillit viktige verdier når jeg skal putte riktig stemmeseddel i urna på valgdagen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg