#metoo handler om så mye mer enn Giske

bilde funnet på google

#metoo handler om arbeidstakere, partimedlemmer eller andre som får uønsket seksuell oppmerksomhet fra noen de ikke ønsker det fra. Det handler om mye mer enn at noen prøver seg på et nachspill, får et nei – og aksepterer det.  Så la ikke en trønder som ikke skjønner at han ikke er guds gave til kvinner, ødelegge hele det viktige budskapet.
Jeg vet om unge ferievikarer som opplevde at sjefen klådde på puppene hennes.
Jeg vet om en ung gutt som skulle levere catering til en fest for barnehageansatte. Han ble kalt “lammekjøtt” og kløpet i rompa av gamle kjerringer på 40+ Gutten var 16….
Jeg vet om mannlige sykehusansatte man ikke ønsket å være alene i heisen med.  Enten fikk man gode forslag til hva som kunne korte ned heisturen, invitasjon til å være med på sengelageret eller at idioten bare ville kjenne litt på varene….
Jeg har hørt om bar-kunder som “mister” isbiten sin i utringningen til servitøren, og gjerne vil være behjelpelig med å fiske den opp igjen.
Kvinnelig student i mannsdominert yrke som ble invitert med på “køllenes aften” og “musejakt”…

Jeg kunne ha fortsatt lista, men det får holde. Du skjønner sikkert tegninga.

#metoo handler og om alle de som har tenkt at det er vel sånn man stiger i gradene, og blir villig med på sjefens dårlige forslag.
#metoo handler om de som lot det være, sa klart i fra  – og vinket samtidig farvel til videre karriere i det firmaet.  Som en servitør på 80 tallet som nektet å bruke hvit bikini som arbeidsantrekk på byens discotek.

#meyoo er viktig.  

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg