Det går sikkert bra….

I går meldte nyhetene om en drosjesjåfør som var blitt ranet og utsatt for vold., og en kvinne som var blitt overfalt i en garasjekjeller på vei til jobb.  
I dag melder nyhetene om en kvinne som ble knivstukket til døde utenfor en butikk på Kjelsås i Oslo i natt.  
Jeg lytter til radioen mens jeg leser Dagbladets Magasin fra i går.
Magasinet har en artikkel om vold i skolen.  Utdanningsetaten la i mai i år frem en rapport om vold og trusler mot ansatte i Oslo-skolen. Rapporten viste en kraftig økning av vold og trusler de senere årene.  Mens det i 2015 ble meldt om i underkant av 900 hendelser, et tall jeg finner svimlende høyt, ble det i 2017 registrert over 3000 hendelser.  3000!!! Det blir i snitt 20 hendelser hver skoledag. Og da snakker vi bare om skolene i Oslo….

Videre viser norsk forskning, forteller artikkelen meg, at rundt 4%av barna i grunnskolen har så store adferdsproblemer med utagering og vold at de har behov for hjelp eller behandling.  Det er i snitt en elev per klasse.  
Da Utdanningsforbundet utførte en spørreundersøkelse tidligere i år svarte 19% av lærerne at de har blitt utsatt for vold og trusler i løpet av det siste året.  27 % av dem oppfattet volden som svært eller ganske alvorlig

Men det går helt sikkert greit at en ensom radiograf er helt alene på nattevakten stund til,….

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg