Bokplaner, mat, mathandel og hagesysler

Min glede over å være på en 16. plass i går ble kortvarig.  Det samme ble klatringen oppover bloggtoppen, for i dag er jeg tilbake på plass nummer 19.

Kokkejævel er fremdeles på topp.  Selvsagt er han det.  Det er faktisk litt av en bragd å ha klart og holde seg der oppe i dag etter, dag, uke etter uke, måned etter måned og snart år etter år.

Kokkejævel siste innlegg er en hyllest til  forlagsredaktøren i Kagge forlag som hjalp han gjennom bokprosjektet.
Jeg kjøper ikke alle formuleringene i innlegget.  Som det at han hater å dvele ved fortiden, men helst bare ønsket å se fremover. Ikke dykke ned i sorgen og alt som hadde skjedd.   For er det noen som det siste halvannet året har dvelt ved fortiden, dyrket sorgen og ikke en eneste uke har latt oss glemme at han har mistet et barn, eller faktisk to barn, ja da er det Kokkejævel.
Jeg tror lenge han trengte det, som sorgbearbeiding.  Om det bevisst har glidd over til å bli en markedsføringsstrategi eller om det fremdeles er sorgbearbeiding er jeg usikker på.  Jeg håper det er markedsføringsstrategi, for hvis det er forsøk på sorgbearbeiding tror jeg han trenger hjelp til å bearbeide sorgen.

Jeg er spent på den nye boka. Oppfølgeren som han skal skrive på frem til sommeren.  Ja jeg kommer sikkert til å skaffe meg den, om ikke annet er det vel noen som kjøper den i julegave til meg.  Det er jo klart jeg må ha boka til en fyr jeg har brukt så mye tid på.

Men hva kommer den til å handle om? Jeg mener Kagge forlag og denne forlagsredaktøren har ikke betalt han 100.000 i forskudd for å skrive den samme historien en gang til.
Første bok var mye basert på blogginnleggene. Men hvis den andre boka skal bygges opp på samme måte blir det mange gjentakelser av en historie som alt er fortalt i første bok.  For på bloggen har det vært mye repetisjon i det siste.

Lurer forresten på hvorfor ingen forlag har tatt kontakt og spurt meg om jeg vil ha 100k for å skive min historie.  Her er det helt klart noen som ikke har gjort jobben sin.  “Kjerrigas vei mot tinget” burde jo være en tittel som selger.  Så kjære Kagge og alle andre forlag der ute; Jeg er fremdeles ledig!

Kokkejævel har to innlegg i går.
I det første innlegget er det fokus på vekt.  Han veier seg jo hver mandag og deler sine opp- og nedturer med oss leserne  Heldigvis fremdeles bare bilder av sokker og badevekt.  Jeg vet det kom inn noen dårlige forslag fra desperate lesere på å bilde-bevise vektnedgangen med å vise oss helkroppsbilder i bare nettoen hver eneste uke. Heldigvis har Kokkejævel nok vett til å forstå at det ikke er så lurt.
Og Kokkejævel, jeg måtte jo ta en tur på min nyinnkjøpte Badevekt
Og Kokkejævel, jeg veier fremdeles mindre enn deg!
Innser plutselig at hvis jeg skal klare mitt mål, og holde meg på en vekt lavere enn Kokkejævel – og han klarer sitt mål. Ja da vil jeg i mars veie mindre enn jeg har gjort siden en gang i forrige årtusen…. Kanskje vel verdt for mine følgere  og å ha et fokus på vekta til Kokkejævel

På andre plass på bloggtopplista ligger Isabell Raad.  Men ja, ikke noe nytt på en måned.  Ikke et aldri så lite reisebrev fra Dubai. Ja, for vi vet jo alle at det er der hun er.

Spis og Spar er på tredje plass..  Ukens middagstips.  Lavkarbo selvfølgelig.  Hva er egentlig så galt med karbohydrater?
Fylte pannekaker, stekt torsk med bacon, (alt er bedre med bacon pleier Gamle Gubben Grå å si.), Squasghetti med kjøttdeig og tomatsaus, fiskepinner, fredagstaco, kyllingnuggets og lasagne.  Høres godt ut og ledsaget med flotte mat-bilder. og selvsagt link til oppskriftene.

Andrea Sveinsdottir har også to innlegg i dag.
Det første innlegget er “Uka som gikk” innlegg der hun via noen stikkord Sånn Akkurat nå, ukens tanke, ukens høydepunkt osv.  Det ser ut som om hun har hatt en ok uke.

På femte plass er det Stina som har fått plass.
Hun gir oss tips om 10 ting vi kan gjøre i hagen selv om det bare er januar.
Jeg som lengter etter vår kaster meg over lista.

Riste snø av trær kan nok være en ide og ta en runde å få gjort.  Det har snødd mye det siste døgnet, og mer skal det visst komme.

Legge snø som isolasjon rundt rosene. er også smart i vår hage.  Jeg er spesielt redd for klatrerosa på hjørnet ved vinduet på gjesterommet.  Skulle ha pakket de inn i strie i høst….

Kjøpe frø. Ja, og ikke minst sjekke hva jeg har av frø. Jeg vet at jeg har Basilikum frø som jeg fikk av Miba  men jeg har kanskje flere frø oppe i den trekista som står i bokhylla

Så chili, paprika og jordbær sier Stina.Jordbær har jeg ute i kjøkkenhagen. Men kanskje jeg skulle så chili og paprika? Prøve med frø fra paprika og chili so jeg kjøper i butikken.  Det er ekstra gøy hvis jeg skulle klare å få til det. .

Å bestille Dahliaer er visst også smart nå.  De leveres ikke ut før i april, men kjekt å bestille nå for de fineste blir utsolgt fort.

Måke snø av taket på drivhuset sier Stina.
Det trenger ikke jeg.  For drivhuset vårt ligger fremdeles flatpakket et sted inne i garasjen  Gamle Gubben Grå. det drivhuset skal være oppmontert innen første mai. Hører du??

Av bloggtoppen i dag lærte jeg at jeg må jobbe litt mer med de bokplanene mine.  At dere sikkert dør av å se mathandelen min, og at dere sikkert og vil vite alt om mine “ukens tanker, ukens klesplagg, ukens matrett osv”
Kanskje kommer det også noen hage-innlegg utover.

Følg med, følg med!

14 kommentarer
    1. Godt Nytt År!
      Ang. det at du nevner at Isabel Raad ikke skriver noen oppdateringer. Sjekk linken nedenfor, og der ligger flere Vlogger der hun åpenbart svever på rosa skyer i Dubai. Corona gir hun blaffen i. Noen mennesker bryr seg ikke før man selv rammes, direkte eller indirekte.

      Vel, uansett, her leves egotrippen om du vil bruke tid på den;

      https://www.youtube.com/channel/UC8bbzrxTtSsEQAuZRezZ_OA

    2. Det er ikke mye jeg har vært inne på bloggen til denne jækelen i nord, men sutring og lite selvinnsikt har aldri fenget meg. Særlig ikke da det blir gjentakende strategi. Men en god ide Brit er å starte på boka di, så ligger du litt i forkant når noen kommer med tilbudet til deg til høsten da du sitter på tinget. Da har du sikkert mer enn nok å henge fingrene i vil jeg tro. Trenger ikke kjøpe frø til paprika og chilli, du tar ut av de du kjøper på butikken, legger de til tørk på en skål i vinduskarmen og sår når det nærmer seg påske. Jeg gjorde det i fjor og fikk veldig mange planter. Men dessverre ingen frukter da jeg har en iherdig “gartnermedhjelper” på fire bein som rakk mye lenger enn jeg hadde tenkt. Det ble forøvrig ingen tomater heller, så til sommeren blir det drivhus.

      1. Blir ikke overrasket om det skjer. Den kokken koker skriveriene sine jevnt og trutt på bloggen sin, og mye går på oppkok, gjenoppvarming og repeat. Vi har lest det før, ørten ganger? Jeg får vondt inni meg av hvordan han bruker sine barn for å oppnå oppmerksomhet. Hvordan de små skyves ut i all offentlighet, og at privat familieproblematikk blir øst tilsynelatende hemningsløst ut som sosialpornografi. Ja, er det ikke hva det fremstår som? Tema trekker lesere, og kroner i kassen. Det hadde vært fint å se betydelig mer av oppskrifter på mat, siden han titulerer seg med fagreferanse. Jeg hever brynene nok en gang over de stadige gjentakelsene, og retorikken som oppleves påtrengende spekulativ når det kokes suppe på spiker i dag, igjen. Clickbait, det er greia han går for. Så, «kjerring», gå for overskrifter om du vil klatre på listen.😅Det er likevel alltid substans her hos deg, og temaskiftene takler du med eleganse. Troverdig dame.☺️

    3. Åh, den middagen så god ut! 😀 Jeg tok frø av søtpaprika jeg kjøpte på butikken og det gikk helt fint. Paprika vokser veldig seint, så du kan godt så i februar/mars, men pass på nok lys i forhold til varme. Tomater pleier jeg å så i slutten av mars og ha i vinduskarmen etterhvert. I mai passer det å plante de ut i drivhuset (trenger litt ekstra varme i tilfelle nattefrost). Du MÅ få Gamle Gubben Grå til å hjelpe deg med det drivhuset altså! 😀

      1. Han skal ikke få hjelpe meg med det. Han skal få montere det mens jeg hjelper til.
        Det gjelder å få støpt ei plate for å få montert det ordentlig. Han liker å gjøre ting ordentlig når han først gjør noe. Jeg er litt mer sånn “fort og gæli”
        Ja, jeg hadde tenkt å ta frø fra chili og paprika som vi bruker til maten.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg