I dag er det en av de evinnelige ukemeny-bloggene som ligger på plassen over meg på topplista. Altså er det tid for mat også på denne bloggen. Jeg orker ikke tenke utenfor matboksen eller kommentere oppskrifter som ofte går i repeat. I år kommer det stort sett til å komme oppskrifter på mat vi har laget i Drømmehuset når disse bloggene kommer på plassen over min. Jeg vet at noen av leserne mine setter pris på disse innleggene. Jeg ble jo tross alt nominert til årets matblogger ved årets Gryxen Awards.
I dag byr jeg på salat, Nærmere bestemt Bønnesalat med peppermakrell og reddiker. Oppskriften er hentet fra Magasinet 11. januar 2025.
Start med å kutte endene av 250 g grønne bønner, og kok dem i lettsaltet vann 4-5 minutter.
Sil så av kokevannet g la de bli lett avkjølt.
Skrell en sjalottløk, og kutt den fint.
Bland bønner og løk med 1 ss olivenolje,1 ts eplesidereddik, salt og pepper i en bolle.
Skyll og tøk en hjertesalat og skjær den i skiver.
Skjær en bunt reddiker i skiver.
Fjern skinnet på 2 peppermakrellfileter, og skjær de i biter.
Lag en dressing av å røre sammen 2 dl creme fraiche 1,5 ss djonsennep saften fra en sitron, salt og pepper.
Anrett salaten på 4 tallerkener, og fordel bønne/løk-blandingen samt reddikene over. Legg biter av makrell på toppen, og drypp med dressing.
I oppskriften står det at en skal pynte med litt dill. Det droppet Gamle Gubben Grå som laget denne salaten her i går. Det står og at den skal serveres med brød ved siden av. Det glemte Gubben, selv om vi hadde hvitløksbaguetter i fryseren. Vi ble mette nok likevel.
God middag var det, slik det som regel er når det er Gamle Gubben Grå som kokkelerer.
Det ser da både sunt og godt ut.
Det var både sunt og godt.
Jeg visste jeg gjorde rett da jeg jo etter litt om og men kåret deg til årets matblogger i Allan Awards 2024!!!
He-he. Takk. Det burde jeg jo ha nevnt.
Ser utrolig deilig ut. Jeg kjøper meg ofte peppermakrell. Men aldri laget noe ut av den. Bare rett på skiva.
Er godt i salat. Restene ble med ut til Høvdingen i dag. Da ble det lettvin middag for han.