Det var denne treninga da….

Som jeg skrev i innlegget Hva gjø jeg nå?  så har Elander lagt ut noen treningsøvelser som vistnok er enkle å utføre hjemme hvis du ønsker å bygge muskler. Og jeg fikk straks ideen at om det ikke ville føre til de helt store musklene, kunne det bli tidenes blogginnlegg. Man kan jo oppnå popularitet og klikk ved å by litt på seg selv.

Så av med kjolen, og på med treningstøy!

Øvelsene til Elander ser enkle ut når han gjør de, der på taket borte i Hollywood. Om de er like enkle å utføre for ei 54 år gammel kjerring som ikke har trent siden siste time med gymnastikk. Dvs. Juni 1987, er en helt annen ting.

Jeg leser gjennom øvelsene, og bestemmer meg for den som ser enklest ut. Jeg skal sitte på en stol og så løfte begge bena samlet opp og så trekke knærne mot meg.

Sitte på en stol går helt greit. Fornøyd smiler jeg til fotografen. Charlie Chihuahua følger godt med. Han tenker at nå blir det underholdning!

Så var det det å løfte begge bena sammen oppover og rett ut. Litt sjokkert erfarer jeg at det ikke var så lett… Det gjør det ikke enklere av at jeg nesten får latterkrampe.

Litt sjokkert må jeg etter gjentatte forsøk innrømme for meg selv at det går ikke!

Men man er da løsningsorientert. Se her! Her har jeg fått opp ett bein!

Og her har jeg fått opp bein to.  Og ja, jeg klarte noen repetisjoner før latterkrampa tok meg.

Å trekke knærne mot magen? Bare å glemme.

Jeg klarer det greit i liggende stilling på sofaen etterpå. Men var et sterkt signal til meg selv om at litt mer styrking av en eller annen muskelgruppe kanskje ikke hadde vært så dumt…

Jeg dropper å prøve de andre øvelsene. Å ha føttene på en krakk og hendene på gulvet for så å foreta push-ups vil fort føre til knust nese.  Og å heise seg opp og ned fra stolen bak deg med rette ben og ødelagte albuer er plent umulig – også i teorien.

Men om ikke annet har magemusklene fått trent seg. Det er lenge siden jeg har ledd så mye

19 kommentarer

Siste innlegg