Gamle Gubben Grå ba meg med ut på lunsj….

Her om dagen var vi ute og gjorde noen ærend, da Gamle Gubben Grå plutselig spurte om jeg var sulten.
Jeg hadde ikke vært så grinete, selv om blodsukkeret kanskje var litt lavt og så litt undrende på han.
Jeg spanderer lunsj, sa Gamle Gubben Grå og svingte bilen oppover Hovsmarksveien.

Et litt merkelig sted for en lunsj, tenkte jeg. Jeg vet ikke om noen serveringssteder i den retningen. Hadde han lurt med seg saker for en piknik i det grønne, eller gule da. Verden er mer gul enn grønn. Gul og hvit. Det var etter at den første snøen var kommet.
Piknik ligner ikke Gubben. Ikke å tenke ut i det minste. Ikke å spandere lunsj heller. En kaffe-latte i ny og ne, men ikke en hel lunsj.  Jeg ble litt urolig. Var fyren i ferd med å endre personlighet?

Oppe i Hovsmarka svingte han inn på industriområde og stoppet utenfor Monter. Der var det en stand eller noe slikt utenfor. Sikkert en kampanje av et eller annet slag. Gamle Gubben Grå forsvant og jeg ble sittende i bilen.

Etter at jeg hadde ventet en god stund dukket Gamle Gubben Grå opp igjen med en halv-varm hamburger i brød, og en flaske is-te. De delte ut hamburgere ved ei bålpanne der ved denne byggevarebutikken. Så forlot han meg igjen. Søkte tilbake til varmen og felleskapet med andre menn med interesse for verktøy og byggevarer borte ved bålpanna.

Muligens ikke helt det jeg forbinder med å bli påspandert lunsj…..

8 kommentarer

Siste innlegg