Gamle Gubben Grå og Kjerringas julekalender del 2

Det å være gift med denne kjerringa kan være en utfordring. Heldigvis er Gamle Gubben Grå en tålmodig mann og har lært seg til å leve med denne halvgale kjerringa.  Litt verre er det når kjerringas mange sprøe innfall går ut over Svoger, altså lillebroren til Gamle Gubben Grå.  Hva galt har han gjort? Det var ikke hans ide å dra denne kjerringa inn i familien!

Vel, her om dagen hadde denne kjerringa utkommandert de to brødrene til baking. Vi bakte kokosmakroner, kransekakestenger, cookies, fikenkaker, og pepperkaker.  Og selvsagt måtte “guttene”, eller snarere gubbene,  for det er to menn på mange og femti, ha vært sitt pepperkakehus.

Gamle Gubben Grå monterte de to ferdig-husene med varmt sukker. Han bannet ikke så veldig mange ganger, og siden det ikke var noen under 50  til stede må det sies å være innafor. Husene ble fine, og ingen deler knakk. Snop ble lagt i forskjellige boller, og så kunne gubbene begynne å dekorere med hjelp av genialt “melis-lim” på tube.

Yngste Sønn svingte bortom bordet og ga de noen råd om hvor det forskjellige godteriet burde plasseres, samtidig som han kvalitetstestet godteriet. Ja, sånn rent smaksmessig.

Julesanger ljomet over høyttaleren, Yngste Sønn passet på passende musikk til arbeidet, og når dagen gikk mot kveld kunne Svoger dra hjem med et digert handlenett full av godsaker. En sjokolade-adventskalender hadde denne kjerringa også puttet opp i posen. Man blir aldri for gammel for sjokolade – eller adventskalender.

Billeddokumentasjon på utført baking ble sendt Svigermor i Spania, som trodde det måtte være første pepperkakehuset Svoger dekorerte. Vel resultatet ble bra  og til jul blir vi jo alle som barn igjen.

Hvis du har dekorert pepperkakehus før du blir 54 år gammel kan du ta to pepperkaker og være stolt av deg selv. Hvis ikke er det aldri for sent å starte.

Gikk du glipp av del 1 av julekalenderen er det jo bare å klikke inn og lese. Og nei, det har fremdeles ikke kommet opp utejulelys eller adventsstjerner.

4 kommentarer

Siste innlegg