Innlegget alle venter på…

Mulig en ørliten overdrivelse at “alle” venter på dette innlegget, men i det minste har en leser etterlyst oppskrifter på hva jeg bruker squash til etter at jeg delte bilde av litt av avlingen.

Så her kommer en oppskrift på Butterdeigsterte med squash og tomat. Oppskriften er hentet fra VG HELG 6.7. 2024.

Jeg tok butterdeigplatene ut av pakka og la de ut over stekebrettet 10 minutter før jeg kjevles deigen ut til et rektangel som nesten fyllte plata. Det går med 6 butterdeigplater.

Prikket så deigen med en gaffel, bortsett fra den ytterste kanten på et par centimeter. Den kanten penslet jeg med et sammenvispet egg.

Ovnen ble forvarmet til 210 grader.

Så rørte jeg sammen rn bilstereo crème fraiche med to fedd finkuttet hvitløk, litt løkpulver og litt paprikapulver. I oppskriften står det 1 ts SV hver, jeg pleier å ta det litt på øyemål.

Jeg smørte crème fraichen på firkanten inni “rammen” av det sammenvispete egget, og strødde rundt 50 g revet parmesanost oppå.

Så skjærte jeg en stor tomat i skiver, samt 10 cherytometer i to, og fordelte tomatene over crème fraiche blandingen.

En liten squash fra hagen ble skåret i tynne skiver. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel. Så fordelte jeg squashen over tomatene. Har du store squash holder de med en halv, eller kanskje 1/3.

Så strødde jeg biter av fetaost over der igjen, og krydret med salt, pepper og chiliflak.

Testen fikk 25 minutter i ovnen, og smakte etter min mening aldeles fortreffelig.  Muligens jeg ville ha hatt litt mer krydder på, som tørket basilikum eller oregano.  Men det var helt klart et godt måltid. Slik somman ikke blir alt for mett av.

Håper du som etterlyste oppskrifter med squash ble fornøyd og fikk lyst til å prøve.  Jeg har og forvellet 4 poser med squash som jeg har lagt i fryseren. Kjekt å ha utover høsten og vinteren.

8 kommentarer

Siste innlegg