Kjerringa ble som et barn igjen.

Når lekte jeg sist med ballonger? Det må være lenge siden. Over 40 år siden jeg hadde ballonger å leke med som bare var mine.

Mammaer leker ikke for hardhendt med ballongene til barn, det blir så fort bråk hvis de skulle sprekke. Ikke ble det så populært i 17. Mai i 95 heller, da Datteren 4 år hadde fått sin første heliumsballong. Vi skulle ta bilde ute i hagen hos Svigermor med ballong og det hele. Jeg var så redd for at Datteren skulle slippe taket i ballongen så den forsvant, så jeg tilbød meg å holde den under fotoseansen.( Kan fort ta litt tid med sånne besteforeldre ). Du gjetter sikkert hvem som slapp ballongen og langsomt så den forsvant opp mot en klar blå mai-himmel Jepp, verdens mest håpløse Mamma.

I går fikk jeg en hel pakke med mine egne ballonger i posten! I pakka lå også denne lappen.

Jepp, det var pakka med Frodith  sin hemmelige utfordring som hadde ramla ned I postkassa.

Så var det det med fantasi og fine bilder da.  Jeg brukte kvelden i går til litt tankevirksomhet, og der var ikke mangel på fantastiske ideer.  De fleste lot seg ikke gjennomføre i praksis. Og i de som muligens, kanskje kunne gi noen bilder som lignet på det jeg så for meg medførte nok at jeg trengte helium.

I dag satt jeg og funderte over posen med ballonger igjen.  Da kom jeg til å tenke på at vi har bursdag i Drømmehuset I dag! Bursdag og ballonger hører sammen. Regnet og med at minstemann i familien ville bli fra seg av glede hvis han kom hjem og fant ut at hun gale mamman hans hadde pyntet hele hagen med ballonger i anledning 24 års dagen hans.

Vel jeg begynte med å blåse opp ballongene. På pakka sto det at det var 8. Jeg telte til 16.  Innen jeg var ferdig med å blåse var det 15. (Pluss et smell som sendte Charlie Chihuahua under trammen i en viss fart.)

Så begynte jeg og binde hyssinger i ballongene. Og bandt de fast til den rosa hagegynga ute i hagen. Vel, det fikk ikke helt den effekten jeg hadde håpet på, i tillegg var det nå plutselig bare 14 ballonger.

Plutselig innså jeg at sannsynligheten begynte å bli relativt liten for at det skulle være igjen en eneste ballonger til bursdagsbarnet kom hjem i kveldinga og ennå hadde jeg ikke gått noen kule bilder!

Jeg bestemte meg for å samle alle ballongene på plenen.

Innen jeg fikk alle ut på plenen var antall ballonger redusert til 12, og innen jeg fikk samlet alle ballongene til et felles gruppebilde var det plutselig bare 10. Nå hadde prosjektet og begynt å få en viss underholdningsverdi for enkelte naboer.

Ballongene ble ikke liggende i ro lenge, og glad løp kjerringa rundt i hagen etter ballongene som spratt rundt hver gang det kom et vindpust. Ja I den grad ei diger kjerring som parkerte rullatoren i går er i stand til å løpe. Men fortsatt til underholdning for naboskapet.

Gamle Gubben Grå var ikke sitt fotograf ansvar bevisst mens kjerringa løp rundt på plena som en tulling og lekte med ballonger. Jeg hørte et par smell og noe intens banning og forsto at noen av ballongene på andre siden av huset hadde forsøkt å rømme ut av hagen.

Jeg ble sliten av løpinga og drev nå og plasserte ballongene oppe i kaprifolbusken da Late Kai den andre  for enkelthets skyld kalt L.an (robot-gressklipperen) kom trillende med en ballong den hadde tygget i seg hyssingen til. Innen Gamle Gubben Grå vant drakampen mot L.an om ballongen var lufta gått ut av den

Til slutt fikk jeg samlet tre ballonger I busken  og gikk til andre siden av huset for å hente fler. Det var tomt! Var det virkelig bare tre ballonger igjen? Men nei, Gamle Gubben Grå er langt fra så leken som kjerringa. Han syntes det hadde vært nok tull nå. Så tre ballonger var båret inn i stua.

Jeg var sliten, tenkte ankelen trengte en hvil og lot ballongene få bli inne. Og innen jeg var ferdig med min lille hvil hadde de tre ballongene i busken stukket av igjen.

En ballong hadde sågar kommet seg ut av hagen. Den smalt da jeg bøyde meg over gjerdet for å gå tak i den.

Gjennomsnitt ble de to andre ballongene båret inn i huset.  Kjerringa fant ut at det muligens er en grunn til at det stort sett er lettbeint barn og ikke tykke kjerringer på over 50 som leker med ballonger.

Men takk Frodith for trimmen! Jeg har lekt meg i dag. Håper du liker noen av bildene.

 

 

27 kommentarer

Siste innlegg