Livet er ikke for pyser…..

Kokkejævel som fremdeles troner på bloggtoppen deler en sterk historie i dag.  En leser har sendt han en melding om sin hverdag.  En hverdag som langt fra er noen dans på roser.
Gjennom livet har jeg møtt mange mennesker som har en hverdag som kan minne om hverdagen til leseren som sender melding til Kokkejævel. Gjennom min mangeårige karriere som klagemur og medmenneske har jeg blitt kjent med mange flotte mennesker som har møtt mer motgang og flere utfordringer enn de fleste andre av oss.  Folk som har fått fotfestet revet vekk, eller har blitt slått i bakken gang på gang, men som alltid har krabbet seg sakte opp igjen. For så å bli møtt med et nytt hardt slag i trynet, på ny gå ned for telling – og på ny stable seg opp igjen og fortsette.

Jeg beundrer mange av dem.  De har en stayer-evne man bare må beundre.  Mens andre seiler gjennom livet uten å nesten møte motstand, har disse møtt hindringer og ting som bremser gang på gang. Likevel biter de tenna sammen og fortsetter.  Gang på gang.

Mange av de hadde en tøff barndom. Mange opplevde i svært ung alder ting barn ikke burde oppleve. Omsorgssvikt eller voksne som ikke helt klarte foreldrerollen.  Barn som fikk eller tok mye ansvar tidlig.  Men som klarte å stable seg gjennom barndommen på en grei måte, legge den bak seg og gå videre.

Andre møtte utfordringene litt senere, mobbing, lærevansker, utenforskap i de viktige barne- og ungdomsårene.  Noen velger å bli i mobbeoffer-rollen hele sitt voksne liv. “Stakkars meg, jeg ble mobbet på ungdomsskolen, derfor ble livet mitt ødelagt.”  De sitter fremdeles og gang pågang forteller om hva Kari eller Ola gjorde eller sa en gang i 1977.
Men disse, som kanskje opplevde mer mobbing, mer utenforskap mer motgang ja de krabber seg videre. “OK, ungdomsskolen var et helvete, men behøver resten av livet å bli det av den grunn?” Og når videregående skole viser seg å bli ungdomsskolen ireprise, bare tre ganger verre, ja da fortsetter de livet like ufortørnet.

Voksenlivet fortsetter.  Man får kanskje ikke den utdannelsen man ønsker, eller den stillingen man kunne tenke seg.  Kanskje sliter man med å få jobb. Vanskelig å selge seg selv på jobb-intervju hvis selvtilliten er på 0.
Kanskje dukket det opp et barn eller to litt før planen,
Kanskje kysset man en haug med frosker uten å finne prinsen man så sårt lette etter.
Kanskje fant man drømmemannen, men drømmemannen hadde like mye bagasje som deg.  Og når du ikke selv lå nede for telling, måtte du støtte en partner som hadde mistet fotfeste.
Kanskje ble Drømmemannen omgjort til ditt verste mareritt så fort dørene i hjemmet ble lukket og ingen så hva som skjedde,

Sorg, sykdom og død blir heller ikke rettferdig fordelt.  Mange opplever at det kjæreste de har blir revet bort.  Ikke bare en gang men flere ganger.  Ei jeg kjenner har fulgt ektemannen sin til graven ikke bare en gang, men hele tre ganger. Noen har i likhet med oss mistet flere barn.  Noen har opplevd å få barn eller ektefeller revet bort i grusomme ulykker.  Noen har fulgt sine kjære gjennom et langt sykdomsforløp.  Noen har opplevd at en eller flere familiemedlemmer har valgt å forlate livet.
Mange har egne helseutfordringer.  Mange opplever alvorlig sykdom gang på gang.
Men de krabber seg opp igjen, dytter mørke og sorgen litt il side og fortsetter livene sine.

Dette innlegget er ment som en hyllest til dere som fortsetter livet, mot alle odds.  Dere som krummer nakken og går på, selv om dere møtes av sur og kald motvind gjennom meste parten av livet.  Dere fortsetter bare sakte videre i håp om at sola en gang også skal varme dere.  Fortsett, stå på!  Det kan hende livet har noe godt på lur bak neste sving.  Og hvis livet bare har nye utfordringer på lur, vet jeg at du klarer det og.  For du er en kriger, en stayer en som ikke gir seg.  Du er utrolig tøff og et forbilde for alle som ikke aner hva motgang er.

Vær stolt av deg selv! Se tilbake på livet ditt og se på alt du har klart deg i gjennom, noen ganger mot alle odds.  Se alt du har klart, hvor mye tøft du har kommet gjennom  – og fremdeles er du her. Still going strong!!
Rett ryggen rett nakken. Vinden blåser fremdeles kanskje friskt, men du fortsetter ufortørnet livs-ferden. Muligens har livet nye utfordringer på lur bak neste sving, men de klarer du å ta.  Du har jo møtt større utfordringer før.
Kanskje løyer vinden, gode opplevelser venter over neste bakketopp.  Du har styrke i deg til også å klare de gode dagene.  Motgang gjør sterk og du er supersterk.
Værstolt av deg selv og din egen styrke!

3 kommentarer
  1. Dette traff meg veldig😀 budskapet blir godt mottatt når det er skrevet av en som har opplevd litt sjøl og vet hva du snakker om . Tusen takk ❤️

   1. Hvis budskapet traff deg, er du nok en av de som har grunn for å være stolt over deg selv. Så rett nakken og stå på. Jeg har selv opplevd mine vinternetter, og vet hvor tøft det kan være å kreke seg videre gang på gang.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg