Morgengryet kaster sitt rosa skjær over Drømmehuset, og jeg skal sitte her med tekopp og tastatur og komme med noen velvalgte ord om et ukemeny-innlegg som snart er 14 dage gammelt.
Jeg lurer litt på hvordan den som skriver disse ukemenyene egentlig tenker. Antakelig gjør de i stand mange ukemenyer og legger til publisering frem i tid. Tar et skippertak en gang i blant og har mange ukemenyer frem i tid. Men når de legger de til punlisering, hvor mye reflekterer de over når det blir publisert? Altså om hvor godt den ukemenyen de publiserer passer til den uka leserne trer inn i.
Dette spørsmålet har jeg stilt meg mange ganger, men ble liksom aktualisert denne gangen, og siden bloggen min har havnet på plassen bak dette blogginnlegget noen ganger de siste 14 dagene har denne refleksjonen ikke overraskende gått litt på repeat for denne kjerringa.
For denne ukemenyen er postet søndag 5. januar. En dag de fleste av oss gjorde oss klare for den første hverdagsuka etter jule- og nyttårsfeiringa. Nå hadde vi for lengst blitt lei julematen, skjerpet nyttårsforsettene om å leve et sunt og godt liv og konstatert at kontoen var litt tommere enn ønskelig denne første uka i januar. Kort sagt ei uke som skriker etter fiskeboller, havregrøt og rimelig hverdagsmat.
Så hva serverer Mat fra bunnen i sin første ukemeny? Jo, andebryst og to biff-middager. I tillegg oppfordrer hen til å bake småkaker. Småkaker, som folk vanligvis baker i desember og så lar restene havne ute på fuglebrettet nettopp denne januar-uka. Småkaker er det siste folk trenger påfyll av denne uka.
Helt greit med ukemenyer, men man bør kanskje samkjøre de litt med den virkeligheten leserne befinner seg i.
Ja der er jeg helt enig. Lage mat etter sesong. Blomkålsuppe når det er norsk blomkål. Fersk supper på høsten når det bugner av norske grønnsaker. I januar vil vi ha sunn mat og mindre fett og sukker. I februar vil vi kanskje spise oss ut av fryseboksen. Lage den måneden til en måned vi tar det vi har hjemme før vi løper ned matbutikken.
Andebryst og biffmiddager er ikke hverdagsmiddager i januar.
Vi satt med sirupsnipp-boks og julemann-boks på bordet i går kveld, og spiste så vi blei dårlige…. sure oppstøt gjennom natta gjorde det ikke bedre… I dag tenker jeg de boksene settes langt langt vekk og glemmes… Nå er det sunn mat som gjelder!
Så i går laget jeg brennsnut av låret som har hengt og ikke blitt spikket av noe særlig – og den panna blei så full at resten for i frysen til senere luksusmiddag – for det der var luksusmiddag med nydeligste smak av salt kjøtt 🙂
Lag deg en fin fredag 🙂
Her blir det hjemmelaget pizza til kvelden!
Jeg tror de fleste julekakene er borte nå….
Kaker har man i boksene, og det har minket kraftig. Godt til kaffen. Jeg hadde rydding i fryseboksen og fant flere brød, og svineknoker. I morgen er det min tur å lage middag, men jeg slipper det siden vi er bedt bort til venner på middag. Søndagen er det gubben som har middagslaging.
Middagen har vært mitt ansvar mye denne uka. Og jammen er det min tur i dag og. Tenker å lage en pai.
Ja, hvis man vil komme noen vei med den bloggingen eller oppskriftene, så burde de tenke i forhold til tid. At man lager noe som passer jul når det er jul, noe som passer Valentines eller fastelaven når det er de ukene osv. Jeg lager ikke mat etter oppskrifter, så egentlig ikke så nøye for meg, men jeg er enig i prinsippet 🙂
Jeg er heller ikke så opptatt av disse ukemenyene men reagerte på to biffmiddager og begynte å tenke på at det var januar