Noen ganger skulle jeg ønske ikke alle trodde jeg var så tøff….

Jeg har krabbet meg opp fra en 30.plass i går til en 28. plass i dag.  Lite nytt øverst, fremdeles Isabell Raad, og der er det lite nytt.  Hun har sluppet ut av karantene og har ikke tid til blogging.
Det har vel ikke alltid jeg heller, men jeg liker nå å filosofere litt mens fingrene flyr over tastaturet.

Siden toppbloggerne ikke leverer, så tar jeg turen ned på plass nummer 100. Der finner jeg Lene E, Tarnes. En blogg jeg er innom fra tid til annen.  Kan ikke kalle meg en fast leser, men jeg er innom når overskriften fenger.

I dag er det og overskriften hennes som fenger meg.

Noen ganger skulle jeg ønske jeg var litt tøff.

Jeg kjenner klumpen i magen.  Jeg og.  Jeg skulle også noen ganger ønske at jeg var litt tøff.

Du synes kanskje det fremstår som en merkelig uttalelse fra meg. Jeg er jo “kjerringa som fikser alt”. Og ja, på nange måter er jeg tøff. Beintøff! Og det er jo også slik jeg ønsker å fremstå.  Beintøff tillitsvalgt, og kompromissløs radikal politiker. Eller stryk det med kompromissløs.  Jeg liker å få til gode løsninger.  Men jeg ønsker å fremstå som tøff, robust om du vil.

Og ja, jeg er tøff. Jeg tør å stå for det jeg mener, selv når det går en kule varmt. Jeg har ikke autoritetsangst, og irettesetter direktører så vel som ordførere om det skulle trengs.

Jeg har en utpreget rettferdighetssans. Jeg tar gjerne kampen for alt fra nedleggingstruede skoler til  enkeltmennesker som blir overkjørt av systemet eller en leder.

Men jeg er utrolig lite flink til å sloss for meg selv. Og i de tilfellene hvor jeg hadde rådet folk i liknende situasjoner til å søke hjelp og støtte, ja så gir jeg ikke meg selv det rådet. Jeg er kjerringa som alltid skal fikse alt selv.

Men i likhet med de aller fleste andre har også jeg stunder hvor jeg kunne trengt hjelp og støtte.  Stunder hvor jeg skulle ønske at jeg var tøff nok til å vise meg svak. Tøff nok til å be om hjelp.

Eller hva hjelper det å vise seg svak? Når jeg blir fortvilet og tar til tårene, får jeg bare høre at det er “krokodilletårer”. At jeg sipper for å få medfølelse, overtaket. At jeg bruker tårer som hersketeknikk.

Jeg ønsker å fremstå som kjerringa som fikser alt. Jeg ønsker ikke å vise meg svak. Kommer tårer er det ekte tårer. Og kommer tårer har jeg lenge holdt de inne i meg, krampaktig bitt tennene sammen og blunket hardt. Når demningen da brister, ja da flommer tårene. Og jo mere tårene renner, jo mer forakter jeg meg selv. Jeg burde da tålt såpass!

I dag har tårene flommet.  I dag skulle jeg ønske at jeg var litt mer tøff. At jeg hadde klart meg uten de forbanna tårene. Og nå, nå etter at tårene har flommet er jeg helt tom. Helt utslitt.  Helgen som skulle brukes til å samle krefter, skaffe overskudd til en ny uke må, i stedet brukes til å hente meg opp fra håpløshetens dype dal.

Jeg skulle ønske at jeg var litt tøff. Så jeg kunne stå opp for meg selv. Så jeg kunne gjøre det jeg ville rådet alle andre til. Stå ikke i kampen alene . Jeg skulle virkelig ønske jeg vsr litt tøffere.

Lene ønsker også at hun var litt tøffere. Litt tøffere i valg av farger når hun skal male trappeoppgangen.  Sånn har ikke jeg noe problem med, se bare på mitt rosa gjestetoalett!

 

20 kommentarer
  1. Det er alltid lettere å stå på for andre enn seg selv. Du er et råskinn for andre. Ta vare på deg selv også, superwoman 🙂 Kos deg med helg. Klem

  2. Vet du hva… Selv om man er “voksen dame”, selv om man er 29 og sliter, selv om man er 56 og har “alt på stell” … Det er LOV å være sliten. Det ER lov å vise følelser! Det er lov å kjenne på alle følelsene som finnes! Du er god nok, uansett! Og jeg er sikker på at du gjør ditt beste, og mere enn det. Man kan ikke klare å fikse/ordne alt selv om man kanskje ønsker det… Det er godt nok, akkurat som det er! Senk skuldrene. Ta deg et glass vin. Gi Gubben en ekstra klem. Du/dere har kommet veldig langt, sammen. Man kan ikke redde verden selv om man vil. Gi slipp nå… <3 Nyt 🙂

   1. Jeg gjør mitt beste. Men jeg kan ikke senke skuldrene og si det er “bra nok”. For på enkelte områder forventes det at jeg skal levere langt bedre enn “bra nok.”
    Jeg vet at kravene er urimelige. Jeg vet at kravene er satt så høye for at jeg skal feile. Så kanskje skal jeg bare gi slipp. Konsentrere meg om de områdene hvor jeg er super god.

  3. Du er ikke svak fordi om tårene strømmer av og til. Det er lindrende og utløser kjemiske stoffer som får deg til å roe ned litt etterpå. https://veientilhelse.no/visste-du-det-er-sunt-grate/
   Det visste du vel innerst inne?
   Glad i deg, faktisk. Her får du en stor klem, koronafri er den også. 🤗 Jeg tror det er fordi jeg kjenner igjen så mye av meg og mitt liv.

   Hvordan tror du det var for denne selvstendige tøffingen å bli trillet ut i rullestol fra sykehuset i vår og lempet av utenfor døren der en slektning ventet med bil, mens hjemme ventet en ny rullator ( brukte den bare innendørs. Terskelen for å gå ut med rullator er megahøy, så jeg holdt meg hjemme i flere uker) pluss hjemmesykepleien som var klar? Jeg hatet alt, men hadde ikke noe valg. Da får man være takknemlig for at det finnes hjelp. Både fra slekt og venner ..og ikke minst fra det offentlige. Jeg har omsider lært at det er lov å be om hjelp når det trengs og at jeg ikke lenger kan stille opp for “hele verden ” som jeg har gjort hele livet. Men akkurat nå er jeg i ganske god form igjen og kan jo nesten jogge. Så er jeg blitt så slank så…her leter man etter fordeler. 😁

   1. Takk, Japp. Takk for klemmen og takk for omtanken. Ja tårer er sunt, og flommer de i bilen på en mørk parkeringsplass eller hjemme sammen me de jeg er glad i er det ok og forløsende, sunt rett og slett.
    Men strømmer de foran noen som leter etter dine svake punkt, ja da er det ikke bra.
    Jeg forstår at du i likhet med meg hater rullestoler og relaterer. Helt greit hjelpemiddel for alle andre. Men en selv…

  4. Det er ikke godt å holde kontroll hele tiden, det kommer til ett punkt der det bare er nok og det renner over. Man er ikke svak, men sterk som våger å slippe følelsene fri, det er gått og forløsende med en gråt.

   Stor styrke klem til deg og ønsker deg en strålende helg

  5. Skjønner godt hva du mener og føler på det samme. På mange måter er det “enklere” å stå på og opp for andre enn seg selv. Selv om man føler seg utladet etter et hav av tårer er det også godt på en måte, kan starte litt på nytt…
   Men du? Du skal jo perle denne helga og det blir kos vettu 🙂 Lag deg en deilig dag <3

   Go`klem <3

  6. Huff, for en start på helgen 😒. Håper du finner på noen koselige ting i helgen. Gå en liten tur med vovsen, spise litt god mat, et lite glass med rødvin (eller to😄).
   Vi er nok mange som har hatt den samme følelsen av at tårene kommer på feil tidspunkt, og ikke noe er oppleves som mer ydmykende enn det. Men å bli fortalt at det er krokodilletårer er jo bare vondt og jeg vet ikke hvem som driver med hersketeknikk da? For de som kjenner deg vet at du absolutt ville holdt følelsene dine i sjakk hvis mulig. Du er en som står i stormen og det koster. Du er en flott dame som byr på hele deg og fortsett med det!
   God helg🌞💐!

   1. Takk! Vedkommende som hevdet at det var krokodilletårer har kjent meg lenge, og vet hva jeg står for.
    Men nå er det helg. Jeg gikk meg en times tur i går etter jobb. Et lite glass rødvin etter turen. Nå har jeg vært på cafe med Gamle Gubben Grå og kjøpt meg pulserer jeg skal drive med utover kvelden. God helg til deg og!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg