Om regnskogen og ubehag i øra…..

Jeg er tilbake på bloggtopplista!  Riktignok bare på en 89. plass, men jeg er tilbake!
Sophie Elise er tilbake på toppen og tilbake i Oslo. Husker ikke helt hvor hun har vært. Tror det var i USA

Jeg vil takke for engasjementet etter mitt forrige innlegg. Japp har kommentert, som vanlig, og da er jeg fornøyd. Hvor mye respons kan jeg forvente på et glimt av noen røde klær?
Sophie Elise skriver om viktige ting. Hun skriver om at regnskogen i Amazonas står i brann og at vi alle bør donere til Regnskogfondets innsamling på fb.  Det har hun gjort. Beløpet er så stort at fb kalte det “unusualy Activity” så det vil ta noen dager før det synes på statistikken. at hun har donert slik hun sier.  Samtidig fikk hun jo nevnt at hun hadde donert et stort beløp. Markedsføringsverdien det har for merkevaren Sophie Elise er heller ikke ubetydelig.

Litt som han dansken som skal leie hytta vår i jula.  Han sier at han har betalt inn leien. og jeg har ingen grunn til å tvile på det, men at han tror det kan gå noen virkedager før pengene er på min konto.  Vår første leietaker.  Jeg synes det er så koselig at et dansk par, en baby og en liten hund skal feire jul på vår lille hytte.
Vil du leie hytta med utedoen langt nede i lia er det bare å si i fra 900 kroner for en helg, 1.200 kr for ei uke.

Sophie Elise påpeker at du og kan gjøre en avtale med Greenpeace om faste månedlige donasjoner.
Jeg sitter her og ser på regningsbunken og begynner å bli litt lei alle som ønsker seg en bit av bankkontoen min.
Jeg burde jo donere til Regnskogfondet og ha månedlige trekk til Greenpeace slik Sophie Elise oppfordrer til.  Jeg burde gitt litt til Rødts valgkamp slik Rødt sendte melding og oppfordret til i går, og i forrige uke og uka der før.  Det nærmer seg fødselsdagen min. Ikke noe rundt tall. Jeg blir 53. Deler av dagen vil bli feiret med at jeg deltar på et møte i Rødt, kanskje dukker noen av ungene opp til en kaffekopp på kvelden. Ikke store feiringa. Men fb har mast lenge om at jeg burde starte en innsamling til et eller annet velledelig formål i anledning dagen.  Alt fra Enslige Katters Landsforbund til forskning på Alzheimer har blitt foreslått. Høyverdige forhold alt sammen…

Tiggere med pappkruset på et gatehjørne ser alle på som en pest og en plage, og jeg har flere ganger blitt kritisert fordi jeg av og til stopper opp og slenger noen mynter i koppen.  Det er andre former for tiggere jeg synes er mer invaderende og pågående enn de som sitter stille på asfalten med et bedende blikk og en tom kopp.

Jeg kaster et nytt blikk på regningsbunken og summen på kontoen. Det er flere enn Greenpeace, Rødt og Enslige Katters Landsforbund som kunne trengt en donasjon i anledning fødselsdagen min.
Det er 20 dager til lønning. Før det er det både fødselsdag- og sølvbryllupsfeiring her i heimen. Det er så en av og til får lyst til å starte en aldri så liten innsamling til seg selv.  “Vips i vei, det går til meg!”

Sophie Elise har snakket med Regnskapsfondet, og håper å få til en tur dit i løpet av året.  Det tror hun kunne gjort mye.  Nå er jeg litt usikker på om hun tenker å redde verden ved å ta et tur til kontoret til Regnskogsfondet som ligger mellom Rockefeller og Sentrum Scene i Oslo sentrum, eller om det er mer en flytur tur retur Amazonas hun tenker at hun skal redde verden med. Jeg håper det er Oslo Sentrum, det ville gi mest mening..

Sophie Elise har smerter i ørene etter flyturen på onsdag. Ja, så smertefullt er det at hun ikke orket å fly videre til høstlanseringen i går. (Regner med at det er høstlanseringen til TV2 som var i går hun sikter til.) Hun tok ikke sjansen på at det skulle bli mer smertefullt og sjekket ut av hotellet på Gardemoen, og bega seg de få kilometerne hjem til huset sitt.  Hun forsto at det aldri kom til å fungere for henne å reise med fly igjen. (Der røyk nok turen til Amazonas..)
jeg har verking i hele kroppen, og var så sliten i går at jeg bablet så mye på utpust og innpust da jeg kom hjem utpå kvelden at Gamle Gubben Grå fikk vondt i ørene.

I dag skal hun på roast på Sentrum Scene, og selv om hun har smertefulle ører kommer hun selvsagt til å møte opp. Det er utsolgt, og hu vil jo ikke svikte fansen.
Jeg var litt usikker på hva roast var, så jeg måtte jo google litt.

Rikets Roast er et upolitisk korrekt show som ikke anbefales for sarte sjeler. Sophie Elise har fått den store ære av å bli roastet, og er klar for å motta den ultimate antihyllest fra en gruppe kjente komikere. Tykk hud og en stor dose selvironi er egenskaper som både den som blir roastet og publikum må ha. Velkommen til et vanvittig show uten regler eller grenser!

Hørtes gøy ut. Litt slik som når vi politikere blir grillet. Men Sophie Elise, det er ikke sikkert det er dine største fan de som ler høyest i salen.

Sophie Elise kommer og med gode medisinske tips.  Hvis du har smertefulle ører hjelper det å sitte med en varm klut eller varme, våte servietter inntil øret.
Når jeg hadde øreverk når jeg var liten pleide Mamma helle lunka matolje inn i øret mitt og “stenge” det inne med en vattdott. Lindret smertene og tettet igjen for hørselen. Blir sikkert noe av det samme.

Denne uka var hverdagen tilbake. Mye program, men fremdeles dårlig form er ikke den beste kombinasjonen.  Jeg har hatt lite overskudd til husarbeid. Og siden jeg ikke har vaskehjelp slik som Sophie Elise kom jeg ikke hjem til nyvasket hus i går..  Så i dag må jeg droppe boklesing og sløving under pelspleddet på sofaen slik jeg kanskje ønsker.  Skal huset se sånn rimelig bra ut til helga, må jeg nok ta tak i vaskefilla og støvsugeren i dag. Så kanskje huset fremstår som reint når jeg kommer hjem fra valgkampstand i morgen.

Nå trenger jeg bare et bilde av et par gamle tøfler så er innlegget mitt like trendy som Sophie Elises sitt. Og jeg vet hvem som er tøffelhelten her i heimen.  Jeg labber jo rundt barbeint, mens Gubben bruker tøfler.
Når jeg sa til Gamle Gubben Grå at han måtte hjelpe meg med et bilde til bloggen, var han straks på tilbud-siden.  Han har jo blitt vant til å måtte fotografere kjerringa i tide og utide,. Da jeg sa at denne gangen var det jeg som skulle fotografere og han som skulle være modell, ble han ikke fult så positiv.  Litt mindre kritisk da jeg opplyste om at det bare var føttene, eller tøflene jeg var interessert i.  Men skulle jeg ta bilde av føttene hans, ville han ha bilde av mine.


Slik går nå dagene her hjemme, men kjedelig har vi det sjelden…

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg