Sesamstang med fennikelkrydret farse.

I dag skal Kjerringa lage middag. Sesamstang med fennikelkrydret farse.
Da må det først lages en mørdeig. Kaldt smør, hvetemel og salt.  175 g. mel og 175 g kaldt smør samt litt vann arbeides sammen til en mørdeig i kjøkkenmaskin.
Deigen kjevles ut på en stekeplate og settes kaldt.
Jeg har ikke plass til et helt stekebrett i kjøleskapet, og setter brettet med deig ut på terrassen. Selvsagt behørlig tildekket. Jeg ønsker jo ikke at middagen min skal bli mat for skjærer eller frekke katter fra nabolaget.

Så blander jeg 400 g. svinekjøttdeig med 1 ts. salt, 1 egg, 3 ss. strøbrød, 1 finsnittet løk, 2 fedd hvitløk, også fin-sittet., et par ts fennikelfrø og 1 ts. chilflak til en farse. Kjekt med kjøkkenmaskin også her.

Midt på deigen smører jeg 2 ss. Dijon sennep før jeg legger farsen som en pølse oppå stripa med sennep.

Så skjærer jeg deigen på hver side av kjøttdeigen i 2 cm. brede strimler på skrå og forsøker etter beste evne å brette de i en form for “flettemønster” over kjøttfarsen.
Litt usikker om jeg ble helt fornøyd med den flettinga, men kjøttet ble i det minste dekket.

Sesamstangen blir så penslet med sammenpisket egg og så strødde jeg sesamfrø over. I dag ble det svarte sesamfrø, for det var det vi hadde.

Stangen ble så stekt i 25 minutter på 225 grader.

Serveres med en salat. Vi hadde rester av en potetsalat med reddiker og pepperrot fra mandag, så vi tok den. Blir jo og litt mer mat enn en grønn salat.
Porsjonen på tallerkenen var ikke så stor, men jeg ble skikkelig mett, nesten for mett.

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg