Ta ikke alkoholen fra oss….

Til tross for at innlegget Drit i Kokkejævel, lavkarbo og tanker tenkt allerede på fredag skapte en viss debatt i kommentarfeltet mitt i går, havnet jeg ned på en 18. plass i dag.  Gledelig da å se at Kokkejævel helt der oppe på bloggtoppen har blitt influert, påvirket, av meg og fortsetter debatten på sin blogg.  Jeg visste at jeg kunne stole på den mannen.

For hva er best for utsatte barn? Barn som lever i familier hvor en eller begge foreldrene er avhengig av alkohol for liksom å få hverdagen til å bli bra.  Er det best  for de at foreldrene får tak i alkohol, eller er det best at de ikke drikker?
Jeg tror ikke det finnes noe fasitsvar på det.  Det finnes foreldre som ikke blir gode når de får skjelven og alkoholabstinensen tar dem.  Men det finnes foreldre som først får problemer med  impulskontrollen når alkoholen kommer inn i kroppen, og som klarer å fungere bra som foreldre i lange perioder når alkohol ikke er tilgjengelig
Et vanskelig spørsmål hvor jeg ikke tror det går an å konkludere.

Men jeg våger en påstand. Alle som i helgen lot seg opphisse av stengte pol, og som øvde press på regjeringen for å få vinmonopolene åpnet igjen.  De hadde ikke først og fremst barna til alkoholikerne i tankene.  Jeg håper og at det ikke var køer med personer med alkoholavhengighet vi så på lørdag.
Nei, det var folk som var redd for å få ødelagt helgekosen.  Eller som en av leserne mine skrev: “Den siste gleden vi har igjen.”

Jeg tror regjeringen valgte å åpne polene av smittevernhensyn, og ikke av hensyn til utsatte barn
At folk valfarter ut av stengte kommuner er ikke bra for smittespredning, det er heller ikke lage køer med folk tett i tett og det er heller ikke et murrende opprør i befolkningen.

Erna ga oss rødvinsflaska vår så vi skulle holde oss i ro og følge smittevernreglene.

Isabell Raad er tilbake i Norge, og hun deler 11 tanker med oss i ett rykende nytt blogginnlegg.  Noen ganger er det best å hold tankene sine for seg selv.  Jeg tror Isabell kunne vært tjent med å ha holdt flere av tankene sine for seg selv.

Isabell reagerer på at folk skvetter når de ser henne vandre ute siden hele Norge vet at hun er i karantene. Hun tolker karantenereglene slik at hun har lov til å vandre ute og lufte seg og hunden.
Ja, man har lov til å gå tur ute når man er i karantene, men man skal gå tur der det er god avstand til andre mennesker.  Så da er det vel ikke så rart at mennesker som kan smittevernreglene forsøker å holde god avstand til et menneske de vet er i karantene? Vi har jo alle sett at smittevern kanskje ikke var det som var forrest i pannelappen når Isabell var der nede i Dubai.
Og, ja Isabell.  Det er korona også i Dubai.

Jeg synes folk skal oppføre seg i kommentarfeltet, og sånne kommentarer som at hun og innvandrerfamilien hennes bør reise tilbake der de kommer fra sier mer om den som kommenterer enn om Isabell og familien.
Men samtidig forstår jeg at folk reagerer på Isabels to turer til Dubai midt i en pandemi.

Isabell synes det er en trist tid og lite å se frem til nå som hun er tilbake i kalde nedstengte Oslo.

Det er liksom ikke noe som helst å se frem i mot. Eller jo: se familien, få fikset vipper, hår, bryn og negler… 

Jeg vet ikke om dette ødelegger dagen din ytterligere Isabell, men jeg tror at både frisører, og de som fikser bryn og negler for tiden er stengt  i Oslo….

Så må jeg jo gratulere Isabell med kjærest. Kanskje noen av mine lesere kunne oppdatere meg litt på han.Jeg vet bare at han holder til i Dubai, og jeg har sett noen bilder av han på Instagram
Men gratulerer så mye Isabell, det er deg vell unt!

Isabell har ikke vært så aktiv på sosiale medier de siste dagene.  Koser seg med hunden sin. Flytter inn noen dager hjemme hos Mamma Raad når karantenen er over i dag, og ja det er helt normalt å snakke med kjæresten sin i fire timer på telefon.

Isabell vil gjerne ha en ny hobby, nå i disse kjedelige tidene . Kom med gode ideer folkens. Dama stanger snart hue i veggen.
Hun vil ikke være i Norge under en lockdown, hun vil reise til sol og sommer og være der til alt går over.
Jeg vet ikke om hun helt har fått det med seg, men jo mindre vi reiser mellom landene jo fortere går alt dette over mye raskere – for oss alle.  Har du hørt om solidaritet Isabell? Kan du være litt solidarisk og holde deg i ro. Forholde deg til de samme smittevernreglene som oss andre.  Ja, det er kjipt og kjedelig, men det er det for oss alle.

Småbarnsforeldre har ikke kommet med noe nytt.  Innlegget hennes fra i gårer like sterk lesning i dag.  Det skrev jeg om i innlegget Drit i Kokkejævel, lavkarbo og tanker tenkt allerede på fredag

Ida Wulff har heler ikke tenkt nye tanker siden fredag.

Da er det bare Andrea Sveinsdottir igjen.  Hun har gått gjennom hva hun gjorde i januar i fjor og tatt oss med på reisen tilbake i tid. Den gang det var Wixen reiser til utlandet og man dro til Oslo for å være med på God Morgen Norge

Hva tar jeg med meg fra toppbloggerne slik at jeg kommer meg høyere opp enn denne begredelige 18. plassen?
Jeg tror jeg kan skrive mer om korona. Og ta et lite tilbakeblikk på hva jeg var opptatt av i januar i fjor.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg