Gamle Gubben Grå vokste opp under krigen…

Nå tror du sikkert at jeg er pensjonist, men neida, Jeg er en kvinne i min beste alder, dvs sånn midt på 40-tallet et sted. (Da snakker jeg alder altså, ikke fødselsår.)  Jaha, tenker du da, hun er ei sånn som har funnet seg en gammel rik mann. Men også der må jeg skuffe deg. Gamle Gubben Grå er langt fra rik. Det er vel jeg som tjener mest her i heimen, og slik har det vært de noen og tjue årene vi har vært i lag. Ikke er han så veldig mye eldre enn me, fyller femti engang til neste år. Nå sitter du der som et spørsmålstegn, og lurer på hvilken krig jeg da sikter til. Men jeg er som nordmenn flest. Nåe jeg reffererer til krigen, mener jeg selvsagt 2.verdenskrig.  

La meg forklare hva jeg mener. For til tross for at Gamle Gubben Grå er født på 60 tallet, vil jeg hevde at han oppfører seg som om han vokste opp under krigen. Han kan nemlig ikke kaste noe som helst. Tomme isbokser, gamle ødelagte skistaver, kulepenner og lightere som ikke virker lengre. Alt må spares.  Jeg tror garasjen vår muligens har gitt Øystein Sunde inspirasjonen til sangen “Kjekt å ha” .

Merkelig i grunn, for Gamle Gubben Grå er vikst opp i gode kår på Oslo beste Vestkant. Jeg derimot er vokst opp på bygda utenfor en mindre by. Vi hadde alltid penger til det vi trengte, men som bønder flest er vi opplært til å være nøysomme.  Jeg er glad iresirkulering og gjenbruk. Men jeg kan ikke samle på alt. Det renner over. 

La  meg gi noen eksempler:

Jeg hevdet at jeg ønsket et par gamle treski somvi kunne skru opp på terasseveggen på hytta på fjellet. Vips så kom Gamle Gubben Grå hjem med 6 par treski fra nærmeste loppemarked. Når jeg spør hva vi skal med 6 par gamle treski, svarer han at jeg ønsket meg jo et par treski ,,,, Et par, ja. Jeg hadde ikke tenkt å panelere hytta med dem.

Gamle Gubben Grå samler på bøker fra Krigen. (Fortsatt andre verdenskrig.) Ethvert loppemarked blir saumfart etter bøker om temaet,og han kommer hjem med fulle poser (det er jo alltid andre bøker som også faller i interesse) Nå er biblioteket vårt fullt. og mer enn fullt. Noe må ut. Jeg har foreslått å kaste levere på loppemarked7 selge de han har to, tre eller fire like av.. Selv det er svært betenkelig…..

Vi samler også på embalasjen og bruksanvisningen til alle elektroniske og elektriske dupeditter og hjelpemidler vi kjøper. Sånn som kjøleskap, TV; PCer Mobiltelefoner etc.  Orginalembalasjen og bruksanvisningen kan ikke kastes selv om tingen som en gang lå inni esken og eide bruksanvisningen forlengst er kastet.

Det finnes ting i vårt hjem som jeg har kastet og han har reddet fra søppeldøden flere ganger. Jeg husker en utslitt kost med et knekkt søppelbrett som jeg egenhendig kastet fire ganger men som på uforklarlig vis alltid dukket opp i uteboden igjenn. Tilslutt delte jeg den i småbiter og fordelte bitene i forskjellige søppeldunker rundt om i kommunen og nabokommunen. Først da fikk den stakkars, gamle utslitte kosten fred…

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg