På hode i bokhaugen.

Jeg er så heldig at vi har et bibliotek her i huset. Et lite rom i underetasjen med bokhyller på alle veggene. O lykke! Da vi flyttet inn her for 5 år siden kjøpte vi bokhyller på Finn og fyllte rommet med boksamlingene våre. To litteraturelskere hadde endelig fått oppfyllt en drøm. Jeg sto der en hel søndag og sorterte bøker, Sorterte de etter  type bøker. Alfabetiserte de forskjellige kattegoriene og fikk et rom som var en drømmehule å trekke seg tilbake til. Bøkene våre slapp å ligge lagret i esker i boder og på lof, vi fikk oversikten over hva vi hadde, kvittet oss med dublikater og bøker vi aldri kom til å lese igjenn. Dette var min hule.

Men hvor lenge var jeg i paradis? Gamle Gubben Grå kjøpte bøker på loppemarked i posevis, jeg rakk ikke sortere. Det ble hauger og lite system. Bøker ble tatt ut og stappet uvirkårlig tilbake der folk fant det for godt. Nådestøtet ble satt inn da en gammel slektning døde og enda en boksamling på en7 . 8 bananesker kom dalende inn. Jeg kapitulerte, Biblioteket ble omgjort fra min frihule til nok et lagringskott.

Men n har jeg stått på hodet i bøker i hele helgen. Sortert og alfabetisert og  pakket i esker det som skal gis bort. eller leveres på loppemarked. Jeg er ikke i mål, men ser at det kommer jeg til å klare snart.

Snart snart har jeg igjenn et bibliotek. Min hule og gjemmested.

(Bildet er lånt på nett, skal legge ut bilde av mitt bibliotek når jeg er ferdig med jobben.)

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg