Valgkampen vinnes ikke på blogg

En god venn av meg som driver valgkamp for Høyre i Ålesund gjorde meg oppmerksom på at valgkampen nok ikke vinnes ved å ha en blogg med mellom fem og ti lesere.  Det har han helt rett i.  
Jeg driver selvsagt valgkamp på flere arenaer, og full fart på valgkampen blir det vel først i august når valget nærmer seg o ferien går mot slutten.
Men jeg har et leserinnlegg inne hos lokalavisen som jeg håper kommer på trykk i morgendagens avis. Jeg har skrevet det sammen med vår kjære leder som gir seg i lokalpolitikken ved dette valget. Han er en politiker som er utrolig kunnskapsrik, og utrolig godt likt til å komme fra et parti ytterst på venstre side.   På mange måter er han et politisk forbilde, og det er gøy og skrive sammen med han.  Samtidig kan jeg i markedsføringen av meg som vår ordførerkandidat trenge drahjelp fra en så populær politiker som han.

Leserinnlegget handler om politikerhonorarene som Flertallskammeratene vil øke med 130 %.  Dette mens kommunen har ekstrem dårlig råd og må kutte på alle bauger og kanter. Dette mens fagfolk både innen Helse og omsorg og innen oppvekst sier at tjenestene driftes på grensen til uforsvarlige.  Da er det gal signaleffekt å gi å heve  egen godtgjøring så til de grader.

Politikergodtgjøringer er en viss prosentsats av ordfører-lønna her i kommunen. Ordføreren har ikke fått lønnsvekst på de siste 8 åra, og det er selvsagt på tide at han får lønnsvekst i tråd med alle andre i samfunnet. Ordføreren vår er på mange måter en beskjeden mann på egne vegne, og han har en beskjeden ordførerlønn. Jeg som er vant til å forhandle lønninger til medlemmer gjennom jobben har ingen problemer med å hevde at han er underbetalt i forhold til arbeidsmengde, og ansvar.  Ingen er vel uenige i at lønna trenger å justeres i tråd med lønns og prisveksten, men må de heve den så himla mye?  Ordførerkandidaten fra Høyre mener den skal heves med flere hundre-tusener . Og hans synspunkt er i tråd med innstillingen til morgendagens kommunestyremøte.

Håper leserinnlegget kommer i morgen. Det er liksom litt dumt hvis det kommer i avisa etter at beslutningen er tatt.

I tillegg ble jeg så irritert da jeg leste den samme Ordførerkandidaten fra Høyre sitt leserinnlegg i dagens lokalavis at jeg satte meg rett ned og skrev et mot innlegg. (Kjekt med fridag)  Det som irriterte meg i dag ar at han ba velgerne stemme på Høyre for da skulle de få et budsjett med 60 millioner i overskudd.  Snakk om valgkampbløff,  Høyere styrer kommunen i dag sammen med AP, Krf og Venstre. Hver høst vedtar de budsjett som går i 0 eller med et lite overskudd, og hvert år ryker budsjettet. 
Det er nemlig umulig å drifte kommunen så kostnadseffektivt som Flertallskammeratene ønsker og samtidig drifte de kommunale tjenestene på en forsvarlig måte.

Så selvsagt er det mulig å vedta et budsjett med 60 millioner i overskudd, det som er tryllekunsten er å da drifte kommunen på et forsvarlig nivå innenfor de rammer et slikt budsjett vil gi. Det er som kjent forskjell på  budsjett og regnskap, og det er til syvende og sist regnskapstallene som er fasit.

To leserinnlegg i løpet av ei uke må sies å ære bra.  I tillegg har jeg to andre saker i bunken som jeg har tenkt å skrive leserinnlegg på bare jeg får tid.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg