Troll kan sprekke….

Et av net-trollene har krabbet opp fra kjellertrappa og forsøker  å bli stueren.

Aftenposten benytter halve forsiden og to dobble sider inne i avisen på Hege Storhaug og hennes tanker, Det skremmer meg.
Nårjeg sjekker Fb siden hennes finner jeg ut at to av mine fb venner liker siden og budskapet hennes.  To mennesker som jeg ser på som både samfunnsbevisste og fornuftige . To mennesker som jeg vet at deler en del av mine holdninger til ganske mye.  Det skremmer.

Hege Storhaug har som mål å redde årt demokrati og vår frihet, forteller artikkelen i Aftenposten.
Demokrati og frihet er verdier som vel de fleste setter høyt og vil verne om. Vi er ikke så ulike der, Storhaug og jeg.  
Videre snakker hun om de fire sentrale friheter: Ytringsfrihet, Religionsfriet, Likestilling og Alle mennesker er like mye verdt.  Ja, det er fire flotte verdier. Verdier jeg og er villig til å kjempe for å bevare. Verdier jeg og setter høyt.

Men der stopper likheten mellom meg og Hege Storhaug.

For hun vil kjempe for ytringsfriheten med å sensurere Koranen og be “Staten” kontrolere innholdet i de muslimske menighetene og hva som blir forkynt der. slik at innholdet ikke er i strid med statens politiske interesser. Jeg kan  ikke forstå at man kan kjempe for ytringsfrihet med sensur.

Hun er for religioksfrihet, men vil foby religiøse hodeplagg – eller hun vil forby hijab. For de som ikke vet det er hijab “skaut” Altså ikke noe som dekker ansiktet – kun håret.Hun vil stenge moskeer – og stanse nybygg av moskeer. Hun vil som sagt sensurere Koranen, muslimenes hellige bok, og føre streng kontroll med de islamske menighetene,  Jeg klarer ikke å fatte at dette har npoe med religionsfrihet å gjøre.

Hun er for alle menneskers likeverd, men vil nekte de hun kaller fundamentalister å haarrangementer på offentlige steder.  

Videre ønsker hun gjerder rundt landegrensene og soldater som kontrolerer og stopper de som er uønsket ved grensene.  Hva har dette med frihet å gjøre?

Er det bare jeg som synes det er litt mange selvmotsigelser i hennes resonement?

En lukket stat med streng grensekontroll, sensur, religiøs kontroll, politisk kontroll og hvor det er strenge lover for hvordan man skal og ikke skal gå kledd.. Dette minner meg om stater jeg ikke ønsker å leve i. Dette minner om stater jeg ikke forbinner med demokrati, med menneskerettigheter eller med frihet.   Dette minner mer om en fundamentalistisk stat. Jeg trodde det var fundamelatisme Hege Storhaug virkelig frykter.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg