Nazisme er IKKE humor…

Kunnskapsministerens kommer med en kommentar i et privat quiz- lag.  En sånn kommentar man kan komme med i et festlig lag. En kommentar som ikke er innom hjernen før den kommer ut:

“”Hvit makt” kalte han quiz-laget sitt fordi de fikk utdelt hvitt som sin farge.  og fortsatte “fordi vi tror på den ariske rasens overherredømme “. 

Antakelig angret han med en gang ordene falt ut av munnen,, og i det minste lenge før “nyheten” dukket opp på nettavisene.  
Han gjorde det eneste fornuftig en person som ønsker å fremstå som en seriøs politiker bør gjære når han har gjort noe dumt.  Han legger seg flat. 
Greit nok.Storyen kunne slutte der.

Men så velger Sigrid Hvidsten  og ta opp denne saken i sin kronikk i Dagbladet i går.  Hun sier at han ikke burde lagt seg flat. At dette var jo bare en vits.  En harmløs kommentar ingen kan bli støtt av. Hallo hvor er folks humoristiske sans lissom. 

Mens høyre-ekstreme partier får mer og mer makt rundt i Europa, mens Nazister marsjerer med politibeskyttelse i gatene i fredelige Kristiansand og mens Nazistene dreper kvinnelige demonstranter i USA ser ikke Hvidsten hvor upassende og uheldig kunnskapsministerens forhåpentligvis ubevisste kommentar var.

Hun forstår ikke at en kunnskapsminister, minister for utdanningen til våre barn og unge, bør kunne fremstå med integritet og være minister for alle – uten å støte noen grupper.
Hun forstår ikke at en politiker fra et parti på Høyresida som ønsker å fremstå som et seriøst parti og en seriøs politiker bør ta avstand fra mazisme, fremmedhat og elitedyrking – spesielt midt i en valgkamp.  

Nazisme, fremmedhat og tankegangen om at den ariske rase tilhører eliten er ikke humor.
Røe Isaksen forstår det.
Hvidsten forstår det ikke. Det skremmer meg

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg