Kunstig inteligens på Viuli

Jeg leste en overskrift i lokalavisa om at noen satset på kunstig intelligens på Viul. 
Som innbarka Ringeriking som råna rundt i distriktet som ungdom på 80-tallet var det første som slo meg at det var litt rart å se ordene satsing på intelligens og Viul i samme setning.  
Før de som kan lese på Viul utstyrer seg med balltre og køller og raser over Eggemoen mot Vågård for å banke gørra ut av meg, eventuelt forstand inn i meg. må jeg forte meg å legge til at jeg er født og oppvokst i Åsa.  På 80 tallet virket heller ikke den setningen som noen geni-stempel.  Heller tvert i mot.

Nå tenkte jeg ikke å dra i gang en debatt om hvilken grend på Ringerike som har den minst- eller mest intelligente befolkningen, men bare fastslå at om man sitter på Viul, på Vågård, i Åsa eller i kommunestyresalen og Rådmanns-kontoret er det ikke alltid like greit å innrømme at man ikke helt skjønner alt. 

Når det kommer viktige menn med fine dresser og stresskofferter fulle av flotte dokumenter i glansa papir, er det lett for en enkel sjel fra Follum å bli litt lettere imponert.
Når disse viktige mennene også strør rundt seg med en mengde IT begrep du har hørt, men muligens ikke helt forstår den fulle betydningen av, ja da stiller ikke en hvithåret Rådmann med fortid som utdanningssjef så veldig mange tilleggsspørsmål.  For det er litt vanskelig å spørre på en slik måte at man ungår å blottlegge sin uvitenhet om temaet.  Bedre da å nikke og smile. Det meste er jo forstått på et vis.
Når saken blir lagt frem for politikerne, kun som en orientering, og det strøs om seg med ord som selv de fleste i kommunestyret har hørt om Google, Facebook og Bitcoin, og samtidig snakker om et tresifret antall arbeidsplasser, ja da er det ikke rart at det blir rene hallelujastemningen både i Rådhuset og i lokalavisa.   
Det er lett å bli bondefanget for noen og en hver.

Så nå “mines” det Bitcoin på Follum og Hensmoen. Vårt kalde klima, avtaler om ekstrem billig strøm og tilgang på tomme lokaler har lokket dem hit.  Det eneste fellesskapet har fått tilbake er 6 arbeidsplasser, viftestøy, naboklager og en bombetrussel.
Snart åpnes et senter på Viul som skal utvikle kunstig intelligens. Hva denne intelligensen skal brukes til, og hvilke nytteverdi dette firmaet har for annet enn investorenes lommebok vites ikke. 

 

 

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg