KrF er ikke noen søndagsskole…

Som kanskje litt over snittet interessert i politikk har jeg fulgt godt med på KrF i høst.   Og jeg bøyer meg i støvet – For et parti!  Jeg mener, selv om vi nordmenn er et folk som digger sakte-TV, så er det litt sært at hele folket sitter som klistra og ser på Landsmøte i KrF minutt for minutt.  Og ikke nok med det, vi har og fulgt med på hvert eneste fylkesmøte i KrF, kanskje ikke minutt for minutt, men vi vet om hvilke områder som er røde og hvilke som er blå og om de sendte folk til Landsmøte som ville stemme i tråd med folket hjemme.   For en dramaturgi!

Så tapte han lille søte.  
Jeg, som helt klart heiet på Rød side, syntes jo det var litt dumt.  Også fordi jeg har hatt sansen for Hareide.  Jeg synes rett og slett han er en flott politiker.  
Denne uka får vi greie på at Ropstad og Bollestad har hatt hemmelige møter med Erna Solberg på Statsministerens kontor hvor de blant annet har diskutert en eventuell endring i abortloven.  For et spill…..

“Du skal ikke lyve.”  Slik lyder det 8. budet.  
Jeg vet at budene kan hende betyr mindre og mindre for dagens mennesker, men at det er stygt å lyve, det er vel de fleste enige om…   Kristelig Folkeparti er det partiet hvor Guds ord bør stå sterkest (med unntak av de kristne)  Jeg forventer at de sentrale tillitsvalgte i partiet har kjennskap til de ti bud og forsøker å leve i tråd med dem.  
Jeg forventer også at de lever litt etter de moralske og etiske prinsipper de jo er så flinke til å fremheve for oss andre.  

Jeg har sansen for Hareide.  Jeg har respekt for lokale Krf politikere.  Jeg mener at Krf som parti har sin misjon, og at sin naturlige plass i norsk politikk – eller i det minste har hatt det til nå.  Landsmøte minutt for minutt… Genialt.  Jeg spådde Kr F, uavhengig av hvilken side de havnet på en oppblomstring.  At Hareide skulle bli den som fikk partiet ut av skyggenes dal.

Men det var før den maktkampen og det uredelige spillet vi har blitt kjent med i Krf de siste dagene.  Løgn og svik. Slik står det liten respekt av, og det synet tror jeg jeg deler med mange av KrF sine velgere.  Et par avsløringer eller litt mer maktkamp nå, så er partiet et ekstremt lite nisjeparti. Bygdelista på Sør-Vestlandet.

KrF har ikke sloss seg inn i regjeringen.  De har blitt invitert og lokket inn av en Statsminister som ikke skyr noen midler for å beholde makten. De har posisjon, og posisjon gir makt.  
Så kommer den første testen, budsjettforhandlingene.  Hva brukte KrF sin nye posisjon til ? 
Jo ren symbolpolitikk og 2 flasker vin. 

Jeg gremmes.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg