30 aktiviteter for å gjøre en kjip pandemi-vinter mindre kjip

Som jeg skrev i innlegget Det går opp, opp, opp…. tror jeg mange av oss trenger noen aktiviteter denne vinteren for å få tankene over på noe annet enn smittetall, antibac og mulig portforbud. Stina drømmer seg bort til sommeren og 30 ting hun skal gjøre da. Jeg orker ikke vente helt til sommeren. Det er utrolig lenge til. Man kan ikke begynne å snakke om sommer før i slutten av mai. Det er over fire måneder til.  Så lenge vil jeg ikke vente på de gode opplevelsene.

Stina gleder seg til å sole seg masse ute på terrassen eller i hagen.

Jeg skal ikke anbefale deg å hente fem solsenga og bikinien og måke deg plass på plenen, selv om det sikkert hadde vært underholdende for naboene.  Men ta første solskinnsdag, selv om det er kaldt. Benk deg til på uteplassen med saueskinn og varme pledd. Ta godt på deg, lue, jakke og votter så du ikke fryser og ta med deg en kopp varm kakao. Sett deg ut og kjenn at solstrålene varmer bittelitt. Se på snøen som glitrer som om den skulle være full av diamanter, og kjenn på at livet ikke er så verst likevel. Du behøver ikke sitte der lenge, en halvtime gjør mye.

Stina drømmer og om å dra på stranda.

Jeg var på stranda for få  dager siden. Jeg liker meg på strender  også når det ikke er badesesong. Eller kanskje enda mer da. Ja, jeg vet jeg er rar. Ta gjerne med noen vedkubber og tenn et bål, eller bare vandre langs vannkanten, iskanten. Er isen trygg kan en tur på isen virkelig anbefales!

Om det mange steder ikke er lov med de helt store vennemiddagene og alkoholservering er forbudt, så er det fremdeles lov å kose seg på kafé. 1 meters avstand og ingen klemmer så kan man møte yndlungsvenninna på kafé. Det er greit å støtte opp om lokale serveringssteder. Hvis ingen bruker de kan de fort forsvinne.

Videre tenker Stina at hun skal bestige et fjell eller to til sommeren.

Hvorfor vente til sommeren, undres jeg. Finn deg en topp allerede i dag! Kanskje ikke helt den store sesongen for de tøffe fjellturen, men en topp er så mangt. De fleste av oss har et høydepunkt de kan nå greit. Her på Ringerike vil jeg anbefale en tur til Kleivstua. Stopp ved Kronprinsens utsikt når du kommer opp Dronningveien. Det er en fantastisk utsikt! Kan fint nytes på kveldstid når du kan se ut over alle lysene i Hole.  Ellers kan man oppleve noe av det samme i Gyllaveien, Stubdal, Ringkollen… Lignende steder finnes det utrolig mange av rundt om i landet.

“Spise masse is!” sier Stina at hun skal gjøre til sommeren. Man trenger da ikke vente til sommeren med å spise is!!! Det kan man gjøre hele året.   Gå bananas i frysedisken på nærmeste matbutikk, kjøp yndlingsisen din og lag deg en stor porsjon. Fyll på med stasj som friske bær, kakestrø, oppsmuldrete pepperkaker, sjokoladesaus  ja det er bare fantasien som setter grenser.  Min favoritt er lun karamellsaus som stivner når den når den kalde isen. Iskremen bør spises inne, gjerne under et pledd mens du leser yndlingsboka eller ser på yndlingsserien.

Til sommeren skal Stina grille masse. Grille kan man gjøre hele året. I fjor januar lagde vi oksesteik på bålpanna på hytta. I påsken pleier Lillesøster å grille masse vafler på grillen på familihytta. Det er få ting som slår vafler ute. Du trenger ikke en grill en gang. Har du en stikkontakt ute på terrassen, ta med vaffeljern og røre ut. Lukta kommer til å tiltrekke seg misunnelige blikk fra naboer.   Eller enda bedre et bål når du er på tur.

Ost og kjeks står og på lista over hva Stina vil spise. Og det er da ikke sommermat for meg.  Ost og kjeks spiser man gjerne foran et sprakende peisbål. Gjerne med et glass rødvin.

Og det bringer meg over til Stinas neste punkt, date med partneren. Når vi skal være hjemme hele tiden alle sammen kan det ofte bli slitasje på parforholdet. Det er derfor viktig å ta seg tid til litt romantikk i hverdagen. Ta den gjerne foran peisen hjemme, men ta gjerne en middag ute eller bestill take-away. Restaurantbransjen sliter og trenger all støtte de kan få.

Dyreparken i Kristiansand er kanskje ikke den store attraksjonen nå vinterstid. Men hva med å gå til nærmeste åpne vann,  elv og mat fuglene som lever der? Fin bruk av rester hvis du fremdeles har kaker igjen i

kakeboksene etter jul.

Stina gleder seg til å oppleve Kristiansand. Nå skal vi ikke reise. Men hva med å oppleve en ukjent bydel i egen by? Eller et tettsted i nærheten hvor du vanligvis bare kjører fort forbi? Vent til samfunnet åpner litt mer  forhåpentligvis til uka.  Les deg litt opp på stedet på forhånd, og gå på oppdagelsesferd! Jeg har dr siste dagene delt to innlegg fra Vikersund, Snø ingen hindring og Søndagstur Man trenger ikke alltid dra så langt for å oppleve noe nytt.

Gå på skøyter er sikkert bedre enn å leie kajakk. Og nøy deg ikke med en ishall eller en skøytebane. Kom deg av gårde til et frossent skogstjern. Har du ikke skøyter kan de lånes der du får låne sportsutstyr.  De fleste kommuner har et slikt system. Søk på kommunens hjemmeside.

Og ja, Oslo. Vi har ikke glemt deg. Både Stina og jeg gleder oss til vi kan dra til hovedstaden igjen. Vi kommer så fort vi ønskes velkommen.

Å gå i hagen og plukke blomster er det nok en stund til vi kan gjøre, men gå gjerne amok i nærmeste blomsterbutikk.  Det blir jo litt tomt nå når julepynten er ryddet vekk.

Du kan og ta inn kvister fra hage eller skog å drive frem løv eller blomster. Gåsunger, bjørkeløv og Forsythia er fine kvister som egner seg godt til å drive frem inne. Fastelaven er om en måned i dag, og da er det helt vanlig å ta inn kvister til fastelavensris. Jeg er nesten helt sikker på at det går an å tyvstarte litt på fastelaven.

Stina gleder seg og til å gå mange sportye turer med venner.  Det behøver man da ikke vente med til sommeren! Og hør hvem som snakker! Jeg er liksom ikke den som er så veldig glad i ordet sporty, men jeg er glad i å gå tur. Og det er det fint mulig å gjøre også i januar.

Dra til den botaniske hagen i Oslo drømmer Stina videre. Ja, der er det fint. Men det er fint i parker rundt om i hele landet, også om vinteren. Fint på en litt annerledes måte.

Middag for to i drivhuset. Bruk terrassevarmer og vsrm opp drivhuset. Dekk til bord for to og ta middagen der ute under stjernene. Husk stearinlys. Jeg har ikke prøvd, har ikke drivhus. .en det må være magisk!

Ta en akedag! Du behøver ikke være barn for å kose deg med aking. Har du hørt om Korketrekkeren i Oslo? Eller kjelkebakkene i diverse alpinbakker?  Prøv, og bli som barn igjen.

Bestill frø til sommerens hageprosjekt.  Det er ikke lenge til du kan sette de første frøene i jorda inne.

Det ble ikke 30 forslag.  Noen av Stinas drømmer lar seg ikke gjøre uten masse venner eller masse varmegrader.  Men det er likevel nok av ting du kan kose deg med, selv i en januar måned full av virus.

 

6 kommentarer
  1. Så fint innlegg. Å fin blogg å følge. En dag av gangen å med små å store ting å glede seg over 🙂 så kommer vi igjennom dette også.

   1. Vi kommer gjennom dette og. Vi må bare prøve å glede oss litt hverdag. Finne på noe kos, ikke bare tenke på alt vi ikke kan, men heller ha fokus på hva vi kan gjøre.

  2. Nok å gjøre – må bare gå litt innover i seg seg selv litt, og du går jo ved siden av deg selv også! Da raser det på med gjøremål…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg