Søndagstur

Siden Gamle Gubben Grå mente han hadde fått Overdose frisk luft….. av fem minutters løpetur etter Charlie Chihuahua i går kveld tenkte jeg at i dag skulle han virkelig få lufta seg.

Jeg søkte litt på nett for å finne et nytt og spennende turmål og bestemte meg ganske raskt for Øya i Vikersund. Det er en avgjørelse jeg ikke angrer på, for turen ble magisk.

Vi parkerte ved “senteret” i Vikersund, der polet, Kiwi og Coop Prix er, og gikk gangveien sørover.  Snart var vi ved en trebro som førte oss over til Øya.

Vi fant en sti, bred og godt opptråkket. På andre siden av elva, eller fjordarmen, så vi at det gikk sti med flere broer også på den siden av elva vi kom fra. Vi får utforske det området en annen gang.

Snart kom vi til en ny bro på stien vi gikk på, og Gamle Gubben Grå mente vi skulle gå over den. Vi gjorde det, men kom til at da ville vi jo bare komme til den siden av elva vi kom fra, og ikke rundt Øya slik vi hadde planlagt. Så etter å ha studert noen mølle-ruiner gikk vi tilbake over brua og fortsatte rundturen.

Nå var vi kommet på sydspissen av Øya, og turen tilbake mot bilen gikk på østsiden av øya, på solsiden. Det var nydelig der vi fikk utsyn utover vannet. Januardagen var klar og fin, og sola skinte fra nesten helt klar himmel.

Vi var snart ferdig med runden. Den er på 1.8 km, og siden vi labbet i rolig tempo og tok oss god tid både til fotografering og til å la Charlie Chihuahua snuse og undersøke alt han ønsket brukte vi en liten time før vi var tilbake ved brua og satte kursen mot bilen.

Som dere kanskje ser på bildene var det en del svaner her. Jeg hadde med litt brød til dem, og fikk et par fine bilder som takk for maten.

 

11 kommentarer

Siste innlegg