Hvis jeg skal være tro mot mitt eget konsept skal jeg i dag reflektere over temaet kyllinggrateng.
Har jeg noe pent å si om kyllinggrateng? Ikke som jeg kan komme på i farten. Så da burde jeg muligens holde munn, eller la være å skrive noe som helst.
Som en kommenterte da jeg her om dagen kom med noen refleksjoner over temaet reste-lapskaus at selv om jeg mener å være ironisk, så kan matbloggeren oppfatte det som utidig hakking.
Folk er jo så lett-krenka nå for tiden, spesielt på vegne av andre.
Bloggeren som har skrevet innlegg om kyllinggrateng og bloggeren som skrev innlegget om reste-lapskaus er slik jeg har forstått det voksne mennesker som helt frivillig har publisert sine innlegg på en offentlig blogg.
Er det bare mat-blogger man ikke kan komme med kritiske bemerkninger til, eller gjelder det også andre temaer som blir fremsatt i det offentlige rom?
Hvis noen skriver om hvor fantastisk det er med vindkraft og jeg er i mot vindkraft, har jeg da lov å skrive det? Eller vil vindkraftforkjemperen oppfatte det som utidig hakking?
Hvis noen mener at bomringer er tingen og jeg er i mot bomringer og mener at vei-utbygging skal finansieres over skatteseddelen har jeg da lov til å hevde mitt syn, selv om det går på tvers av det den andre hevder? Er det debatt, eller er det utidig hakking?
Når SIAN og deres likesinnede kommer med sine fremmedfiendtlige uttalelser, skal jeg da holde kjeft og ikke ta til motmæle i redsel for at de skal føle seg støtt, krenket og hakket på fordi deres vrangforestillinger blir motsagt?
Hvis man mener at en hver offentlig uttalelse må møtes med tommel opp og hjerter i kommentarfeltet, og at enhver kritisk røst enten det gjelder kyllinggrateng, restelapskaus eller rasisme er utidig hakking ja da en man på vei mot et samfunn jeg på det sterkeste vil advare mot.
Da er vi på vei mot et samfunn hvor en hver kritisk røst forstummer i redsel for at noen skal bli såret eller litt lei seg. Er det det vi ønsker?
På torsdag hadde Jonas Gahr Støre sin halvårlige pressekonferanse. Rundt 20 aviser, TV kanaler, etc var møtt opp. Det ble opplyst i forkant av seansen at kun NRK, TV2 og NTB fikk lov å stille spørsmål. Statsmnisterens kontor, eller hvem det nå var som hadde regien, ønsket ikke at Støre skulle bli grillet av et helt pressekorps. Jeg antar han kunne oppleve det som utidig hakking. Med de meningsmålingene Arbeiderpartiet har for tiden samt lederstriden som er i gang i partiet kunne det jo fort komme noen kritiske spørsmål. Kritikk enten det er til statsministere eller matbloggere må vi jo unngå, ikke sant?
Om du ikke liker å bli hakket på, så bør du kanskje ikke hakke på andre skriver vedkommende i sin kommentar.
Jeg er litt usikker på hvor vedkommende har det fra at jeg ikke aksepterer å bli motsagt eller få kritiske kommentarer, Jeg er opposisjonspolitiker fra Rødt. Tro meg, jeg blir motsagt relativt ofte. Pene gamle damer kommer bort til meg når jeg står på stand på torget og skjeller meg ut for de verste ting, blant annet folkemord i Latin-Amerika som foregikk på en tid hvor jeg fremdeles gikk i grunnskolen.
Jeg har muligens sagt at jeg er litt lei innleggene fra enkelte lettkrenka medbloggere, men det har jeg løst på en utmerket måte. Jeg har slutta å lese mølet.
Man har ytringsfrihet i Norge. Den setter jeg høyt. Men ytringsfriheten gir meg rett til å komme med kritiske kommentarer til det jeg leser. Ytringsfriheten gir også meg retten til å ytre meg, selv om mine ytringer kan oppleves kritiske.
Om jeg har noe pent å si om kyllinggrateng? Nei det har jeg ikke.
Jeg har heller ikke noe spesielt stygt å si om kyllinggrateng. For å være ærlig synes jeg kyllinggrateng er et relativt uinteressant tema.
Det er jeg i min fulle rett til både å mene og hevde.
Vi har lov å mene det vi vil. Ytringsfriheten tilsier det. Deler vi noe, risikerer vi å bli kommentert med både positive og negative tilslag, og sånn er det med den saken. Vi har alle våre meninger.
Lag deg en fin lørdag
Ja. Jeg mener ikke at man skal være ufin, men det må være lov å være kritisk eller uenig.
Jeg har aldri hørt om kyllinggrateng jeg. Lages det på samme måten som fiskegrateng tro? Det liker jeg nemlig
Ellers vil jeg bare si at de hønene som spankulerer der var veldig fine. Er de dine? 
Kyllinggrateng lages omtrent som fiskegrateng. Jeg ville kanskje ha i litt mer krydder i sausen enn i en fiskegrateng. Men så er jeg glad i krydder.
De hønene er veldig fine – på bildet. Jeg bestilte en slik for to år siden. Hvordan den så ut når den endelig dukket opp i postkassa mi kan du se hvis i dette innlegget: https://kjerringtanker.blogg.no/i-denne-sote-julestri-20.html
Ha-ha, så best ut på det andre bildet ja, med lys bak og litt på avstand
Det er spørs sikkert hvordan man lager det:)
Tja, jeg vet likevel ikke hvor interessant jeg synes temaet er…
Det er akkurat det, alle skal få ytre det man mener, uavhengig av om det er av samme mening eller ikke. Jeg synes vi har en litt skummel utvikling i verden nå, med alt krenkehysteriet. Tåler vi virkelig så lite?
Hvis alle tenker likt er det ingen som tenker, har jeg hørt.
Jeg er mer redd ekko-kammer enn debatt.
Nettopp! Jeg er enig.
He he.. i morgen skal vi ha kylling grateng. Og vi gleder oss til julereste lapskaus i romjula, så igjen, takk for tips.
Så opptatt du har blitt av mat .Det er bra. Kos deg. Her blir det gryterett i dag, En slik pose fra Toro – med kylling.
Har en aldri så liten mistanke om at du er rimelig bra lei og frustrert over å kommentere matbloggere. Et lite tips, endre konseptet ditt. Legg 10.20 eller flere lapper i hatten. Trekning 1 for dag hvem blogger du skal kommentere. Det blir artig og spennende for både deg og leserne. Bare et forslag fra min sin side altså.
Takk for forslag, men nei jeg kommer ikke til å endre konsept. Da er det bedre å forsøke å tenke utenfor matboksen.
Hehe ja. Du har jo en god penn og opplyser oss om historien om diverse matretter. Så i dag når det handler om kylling, har du kanskje svaret på det uendelige spørsmål. Hvem kom først, høna eller egget?
Niks, og handler innlegget egentlig om kylling?
Hehe ja, for så å handle om hakkekylllinger..