Kjerringa er stum av beundring.

Har merkelig nok klart å karre meg opp på en 14. plass i dag. Det er nok Rekeburgeren som gjorde susen.

I går var det samefolkets dag. Det bar veldig mange medier og også blogg preg av. Der innlegget i så henseende som engasjerte meg mest var innlegget om   Duodji Her lærte jeg mye.

Jeg skrev ikke noe innlegg om samefolkets dag. Jeg følte at jeg ikke hadde så mye å bidra med. Jeg skulle ønske jeg kunne mer om samisk kultur og samenes historie.

Jeg blir litt spent når jeg ser Mors middag deler bilder av gresshopper. Vil hun putte de i gryta? Det å spise insekter er jo det nye, og noe vi kommer til å gjøre mer av i fremtiden. Larvesuppe er helt greit i følge Yngste Sønn som har spist det i Korea. Jeg er åpen for det meste, men har så langt ikke latt meg friste av insekter som mat. Heldigvis tror jeg Mors middag også nøyde seg med fotografering. Det kom ingen oppskrift på stuet gresshopper, men helt sikker kan vi vel ikke være.

Stina har ikke kommet seg etter 30 års feiringen sin ennå. Ikke noe nytt der. Hun kommer forhåpentligvis snart sterkere tilbake.

Ei annen som ikke har fornyet seg men likevel ligger på en 10. plass er hun som bare holder bloggen I gang.

På 9. plass har vi Allan. I går var jeg begeistret for hans tolkning av et reklameinnlegg. Det kan dere lese om her. I dag må jeg på ny bøye meg i støvet i respekt. Det er nesten så jeg holder pusten mens jeg leser. For et innlegg! Ja, jeg er nærmest stum av beundring. Det skal litt til. Jeg mener denne kjerringa er jo i utgangspunktet ikke særlig begeistret for matinnlegg.

Men det er nettopp et matinnlegg Allan leverer og som gjør denne kjerringa stum av beundring. Hans oppskrift Reinbab må i det minste ha hentet inspirasjon fra Kokkejævels berømte Kauto-bab. Friskt og freidig krydrer Allan med Kokkejævels eget krydder, og oppfordrer den berømte kokken om å vipse han for reklamen han gir han.

Det er sikkert lurt å vippse litt så jeg ikke blir fristet til å kjøre i gang med noe ganing av den flotte butikken til Kokkejævelen i Alta hvis det ikke blir vippset. Jeg har litt samiske gener, dog litt langt tilbake i tid 

Skriver Allan og halvveis “truer” Kokkejævel. Mesterlig! Ikke minst med tanke på Kokkejævels mas om at leserne måtte vippse til han for bruk av oppskriftene hans. Siden jeg vet hvor lett det er å tråkke denne kokken på tærne er dette et innlegg helt i min smak. O store blogger som en gang har vært nummer 2 på bloggtopplista, dette innlegget er genialt! Jeg kroner deg til den kommende bloggkongen.

Monica har også et viktig innlegg. Et innlegg om at nå som mange sliter med stram økonomi så flommer innboksen nesten over av “gode” lånetilbud og kredittkort til skyhøy rente.  Det er så lett for at en som ikke vet hvordan en skal få råd til både mat på bordet, bensin på bilen og betale strømregningen å la seg friste. Men har man ikke penger til at det vanlige går rundt, har en som regel ikke råd til å betjene slike lån hellet og man får snartvenda større økonomiske utfordringer. Drt vet de som sender disse mailene utmerket godt. Slike forsøk på å sko seg på andres ulykke er ikke annet ennumoralskt og forkastelig.

Jeg kommer meg selvsagt ikke gjennom bloggtopplista uten å støte på en ukesmeny. Sukk.

Hopper raskt videre, vel dobesøk og bivirkninger frister heller ikke å gå i dybden på. I går var jeg på kafé med en bekjent i 70-åra. Jeg fikk utførlig beskrivelse av diaré-problematikk samt en gjennomgang av medisinlista. Det holder for en stund for meg.

Nei da er det bedre å trekke frisk luft langs strendene på Jæren sammen med Vibbedille.

Nok en ukesmeny på 3. plass, sukk. Jeg klikker meg raskt videre. Da er det bedre å lese en hyllest til en mamma som har bursdag.

På toppen av bloggtopplista troner som vanlig Tom som fristet med finnbiffgryte, ikke overraskende på samefolkets dag. Vi skal og ha reinsdyrskav til middag i kveld en gang. Reinsdyrtaco med crispy poteter. Jeg skal forsøke å huske å ta bilde.

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg