Knejupt smør med neditrådd pultost…

Da jeg var liten, en gang på 1970- tallet fikk jeg sansen for god Pultost. Ja  jeg vet jeg var et rart barn. Jeg antar det var karvesmaken som appellerte til meg.  Jeg liker surkål og Kavli Karveost. (Finnes den fortsatt?)

Jeg fikk ikke “lov” til å ha pultost på skolematen. De andre ungene syntes det luktet prump. Men jeg koste meg med det hjemme. Pultosten skulle helst være av den kornete typen, og ikke sånn moderne smøremyk. Pultost fra Løten var liksom riktig slag. Pultosten skulle smøres oppå et godt lag med Meierismør og gjerne med et tynt lag smør på toppen. “Knejupt smør og nedi trådd pultost og ei brødskive så stor som en eller annen åker” sa de oppe i Ringelia der mor mi var fra. Det synes jeg er en god beskrivelse av den ultimate pultostskive.

Som voksen er det sjelden jeg spiser pultost. Regner med at ingen andre her i huset noen gang ville finne på å ta så mye som en ørliten smakebit. Da blir det liksom ikke til at jeg kjøper det.

Men da vi var en tur på julemarkedet på torget i helga  fant jeg god gammeldags pultost og en boks av den måtte selvsagt bli med hjem.

3 kommentarer
    1. Er også glad i pultost, men jeg har alltid plukket ut karven😇 Nå kjenner jeg ei som lager pultost på bestilling og da får jeg den uten karve. Gjett om jeg ble fornøyd da jeg fant ut at det gikk an 👍🤣

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg