Løp og kjøp

Gode, gamle Stine Skoli har beæret oss med et nytt blogginnlegg. Eller det er ikke helt ytt. Det var de 9. mai.
Det er ikke ofte disse gamle traverne gjør det lenger. De henger jo mer rundt på Instagram, Snapchat og Tik-tok. Det gjelder å følge med tiden, og det har jo ikke alle disse gamle bloggerne helt klart. Blogg er ikke det det en gang var.

Eller kanskje Stine har skjønt noe av det? For mens målgruppen for influensere, påvirkere, tradisjonelt sett har væt unge jenter med god ukelønn eller tilgang til pappas Mastercard er det en helt annen gruppe som leser blogg i dag. Nemlig vi kjerringer av begge kjønn som for lengst har passert 40.
Så når Stine Skoli skal reklamere, påvirke, influere oss alle til å løpe og kjøpe en Air-Fryer så er det oss godt voksne og ikke tenåringsjentene på Tik-tok hun henvender seg til.  Det er jo vi som lager mat og bruker penger på nye dingser på kjøkkenet.

Stine skriver at grunnen til at hun skriver et blogginnlegg om Cososri Air-fryer (uten om den helt åpenbare, at hun får betalt for det) er at hun har lett rundt på andres blogger om denne populære kjøkkenmaskinen.
Vel, hvis hun ikke har funnet bloggere som har skrevet om Cosori Air-fryer kan hun ikke ha lett særlig godt. Jeg tror jeg kan nevne mellom fem og ti slike blogginnlegg det siste året.

Om vi blogglesere nå kommer til å løpe mann av huse for å kjøpe air-fryer er jeg usikker på. Kanskje er vi ikke like lettlurte som tidligere tiders blogglesere.  Det skal liksom litt mer til enn at vi leser at det er en meget populær kjøkkenmaskin og at bloggeren vi leser har latt seg influere, påvirke av klipp hun har sett på Instagram før vi tar frem kredittkortet og klikker hjem en ny dings som skal ta opp plassen på kjøkkenbenken.
Ikke sikkert det hjelper med en rabatkode en gang.

Hva er en air-fryer er nok det første spørsmålet vi stiller oss, og det stiller vi lenge før vi i det hele tatt vurderer å finne frem kortet.

En air-fryer er kort fortalt en kjøkkenmaskin som friterer maten med luft. Altså er det er sunnere måte å tilberede mat på enn å koke den i olje.  Den virker på samme måte som varmluft i stekeovnen, men luften i en Air Fryer sirkulerer mye kraftigere, som betyr at tilberedningstiden er langt kortere. Det at varmluften sirkulerer så kraftig gjør også at ingrediensene får en langt mer sprø stekeoverflate.

Vel, jeg er ikke overbevist ennå, selv om jeg forstår at jeg kan knipe inn en fem minutters tid på steikingen av alt fra fiskepinner til vårruller mot å putte maten i steikeovnen på varmluft.
At akkurat den Air-Fryeren Stine reklamerer for er “best i test” hjelper ikke.  Jeg er fortsatt ikke overbevist om at jeg trenger enda en dings på kjøkkenbenken.

For når trenger jeg egentlig en air-fryer? Like ofte som jeg trengte den leirforma “Rømertopf” som jeg anskaffet meg som ung husmor på begynnelsen av 90-tallet?  Den ble solgt videre ubrukt i 2019, da hadde den vært med på et par flyttelass.
Stine har selvsagt svaret på det spørsmålet og.

Dette er et spørsmål jeg har fått flere ganger, for det er sant at all den maten du kan tilberede i en AirFryer kan du også tilberede i en stekeovn, eller kjele. Men hvis du har én stekeovn, er en AirFryer helt genialt å ha i tillegg. Det blir som å ha to stekeovner på kjøkkenet, noe i alle fall jeg er helt avhenging av å ha.

Vel, Stine. Nå har jeg vært husmor i over tretti år, prøvd så godt jeg kan i det minste, og jeg tror jeg kan telle på en hånd de gangene jeg virkelig har følt behov for å ha to steikeovner. Ikke har jeg hørt Gamle Gubbe Grå, som jo er kokk og står for de store, viktige måltidene ytre et slikt ønske heller.  Hvis Stine er helt avhengig av å ha to steikeovner på kjøkkenet tror jeg det har mer med Stines evner lit logistikk enn et mer reelt behov hos oss med litt lengre husmor erfaring.

Jeg tror jeg klarer meg med min gamle steikeovn med en litt sliten varmluft del, selv om “trekket” rundt fiskepinnene får en helt annen dimensjon av sprøhet i en slik maskin.  Det skal litt til før fiskepinner fra First Price liksom fører meg til en helt annen dimensjon.

 

 

 

 

 

17 kommentarer
    1. Vi kjøpte en air-fryer til datter i huset fordi hun ønsket det 🙂 Jeg klarer meg uten – og hvor mye den blir brukt er jo et spørsmål 😀

    2. Jeg har ikke en sånn dings, men ene datteren min har det. Den ble brukt 2 ganger mens jeg var på besøk, poteter begge gangene. Det var godt det, men det gikk omtrent like lang tid som i en stekovn. Jeg prioriterer nok ikke en sånn for det har jeg ikke plass til. Men hver sin lyst. Ha en fin dag 😊

    3. For de som ikke skal lage så mye mat, er det kjapt og enkelt med Air-fryer. Ungene bruker det mye, men jeg har ikke hevet meg på trenden enda. Det blir litt det samme som med oss bloggere. Vi kommer etter de unge til slutt.🤗

    4. Jeg kjenner en som bruker den mye! Til nesten alt, sparer både tid og strøm i forhold til å bruke stekeovn som skal varmes opp og kjøles ned… og dette er ikke en person som vanligvis gjør ting lettvint, hun er en ekte feinsmecker.
      Har nesten skaffet meg det selv, men venter litt…
      Rømertopf bruker jeg jevnlig – ikke så veldig ofte, men noen ganger i året – gjennom 35 år…

    5. Jeg har lenge tenkt å kjøpe en slik, har bare ventet litt på at det skal bli mer plass på kjøkkenet…
      Jeg tenkte rett og slett å kjøpe fordi det er sunnere å lage frityrmat slik,og bare derfor ,og jeg er veldig glad i frityrmat uheldigvis…
      Men jeg har egentlig ikke så mye peiling…

    6. Jeg lot meg “lure” av reklamen og veldig bra rabatt..i fjor høst en gang.. Ble litt revet med av en viss kokk fra nord..Den sto i mange måneder og tronet på et skap..litt skummelt å ta i bruk synes jeg. Men er jo så klart egen airfryergrupper på FB.. så bare å hive seg med! Fikk tilsendt bruksanvisning på norsk og.
      Har brukt den til å varme frosne pizzastykker i (mine heimelaga), og pommes frites, ja har tatt noen vårruller oppi der og. Fordelen er jo at den ikke trenger oppvarming, og en stiller inn tida. Så har fått det til og!
      Men om en regner prisen pr porsjon jeg har brukt den til, så er det dyre pommes frites, vårruller og pizza ja..
      Glemmer den litt bort og, satte den i en liten gang v kjøkkenet der jeg har kaffemaskin etc.
      Jeg angra meg med det samme den kom i hus..men har planer om å utforske mer hva den kan brukes til, og det er visst veldig mye..noen som også baker med den…
      Jeg hater å lese bruksanvisninger. Så mulig det bør gjøres ja…Den står nå der!
      Datter m stor fam i nabohuset har slitt ut den første sin, og er på nr 2, men der går det nok mye i pommesfrites og slikt!
      Her i huset er det oss to gamle.. og gubben må ha kokte poteter hver dag..omtrent!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg