I går var en helt fantastisk dag. En dag til å leve lenge på. Sola skinte fra blå himmel, og skinte gjorde i grunn både Gamle Gubben Grå og Kjerringa og. Vi koste oss på Bygdesmak, og tok lørdags-kaffekoppen på tunet på Sundvollen før vi dro til Veien Kulturminnepark for å oppleve Roseslottet på turné. Så interessert som Gamle Gubben Grå er i andre verdenskrig ble det en utstilling vi vil huske en god stund.
På kvelden disket Gamle Gubben Grå opp med middag som kunne nytes ute i sola på terrassen. Det er ikke hver dag. Vi skriver fremdeles april. Til forrett fikk jeg Gratinerte østers, så da tok jeg og hentet en flaske hvitvin jeg har hatt liggende i kjøleskapet en stund. Skal man nyte god mat kan en ikke skylle det ned med cola.
Det er første gang jeg spiser østers. Om det blir den siste vet jeg ikke. Retten var god, ikke noen klage til kokken, men jeg synes egentlig selve østersen var litt kjedelig i smak. Er det lov å si?
Regner med at det ikke var noe galt med østersene heller. Vi kjøpte de på Meny.
Blåskjell er nok fremdeles en favoritt for meg når det kommer til skalldyr.
Likevel, østers på terrassen i deilig solskinn. Sånn skaper minner – og bilder som gjør seg på blogg. Gamle Gubben Grå erter meg med at det er det viktigere for meg å fotografere maten enn å spise den. Det er ikke helt sant, men fine bilder er ett pluss ved måltidet.
Oppskriften på de gratinerte østersene fant vi i en av de Hytteliv-bladene vi hentet her om dagen Hytteliv 6/19.
Etter å ha samrådd oss med han i ferskvaredisken på Meny gikk vi for 2 østers til hver.
Rundt 50 g smør ble temperert en stund slik at det var mykt. Vi tok det ut før vi dro av sted tidligere på formidagen.
Når Gubben skulle begynne med maten satte han steikeovnen på 250 grader.
Så åpnet han østersene med en stor kniv (og noen banneord som jeg ikke skal gjengi), og helte ut vannet som var i dem.
Passet på at innmaten var løs og plukket vekk eventuelle løse deler av skallet.
La så østersene i en ildfast form.
Så lagde han en grateringsmasse av smør, finkuttet loff og frisk gressløk. Gressløken kunne vi høste ute i kjøkkenhagen. Det er deilig med vår.
Gratineringsmassen ble lagd i små klatter som et lokk over østersen.
Så ble de gratinert til de fikk en gyllen farg på toppen.
Hovedretten ble pastaputer i fløtesaus med bacon. Kanskje ikke like flott som østersen, men godt og mettende.
Til dessert ble det fyrstekake og en kopp kaffe.
Treretters middag er ikke daglig kost her i Drømmehuset, men i går ble det det.
(To matinnlegg fra Kjerringa tidlig en søndag morgen er heller ikke hverdagskost, men i dag ble det det og.)
Ååååå… Så nydelig ut.
Jeg liker østers synes det er godt
For en flott dag!!!
Det var en fin dag. Nå er vi klare for nye eventyr.
Jeg har ihvertfall spist østers en gang. Jeg syntes vel det smakte mest som salt gele. Jeg sa det til ei jeg kjenner,og hun fortalte at det var fordi jeg ikke spiste den på riktig måte. Jeg husker ikke hvordan hun sa at jeg skulle spise den, så det er ikke sikkert jeg gjentar denne litt tvilsomme matopplevelsen, for da blir jeg vel bare skuffet igjen 🤷♀️
Men cola passer vel ikke til noe mat? Tar gjerne et glass vin når det passer til maten, men ellers drikker jeg konsekvent vann
Tilberedning og hvordan man spiser den har sikkert noe å si.