Marinert indrefilet med urtesaus

I dag var det snaddermat i Drømmehuset, og jeg var kokken.
Fikk litt hjelp av Gamle gubben Grå da. Godt å ha en kompetent rådgiver når denne kjerringa styrer på kjøkkenet.

På menyen sto Marinert indrefilet med urtesaus. Jepp, intet mindre og det på en helt vanlig tirsdag.
Oppskriften er klipt ut fra ett av de interiørbladene jeg hentet hjem i mai en gang, tror jeg. Det er i det minste en Gilde reklame, muligens fra starten av 2000-tallet.

Jeg tok en bunt minte og en bunt persille og kjørte i foodprocessoeren sammen med ansjosfillet, sennep, olivenolje, salt og pepper til en “saus”.
Så gnidde jeg svinefileten inn med sausen og brunet den i en steikepanne før den fikk ettersteke i steikeovnen.

Så ble potet båter stekt i den samme panna som svinefileten var blitt brunet i. Slik kunne og potetene godgjøre seg av alle de gode smakene i sausen.

Sellerirot, gulrot og purre fkkl et oppkok i lettsaltet vann, og vips var en smakfull middag klar til å nytes.
Litt synd at jeg skal på et møte i kveld, for jeg tror det hadde vært veldig godt med et glass rødvin til.

4 kommentarer
    1. Ser skikkelig deilig ut, dette er mat jeg liker altså. Delikat og smakfullt og helt enig, vin hører med her! Passer lissom dårlig med et vannglass!

    2. 🤩Det der ser skikkelig godt ut!🤩
      De interiørbladene dine har virkelig kommet til nytte.🤗
      Kos deg på møtet!😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg