Verden er glassert…

Det regner på hardtrampa snø, og regnet fryser til en fin glasert hinne så raskt det treffer bakken.
Jeg ramler over ende så fort jeg finner is, og ødelegger bein, armer og andre kroppsdeler lettere enn en beinskjør  90 åring.  Så jeg holder meg inne.  Vil ikke risikere å komme på uanmeldt besøk på jobben. Jeg regner med at de har det travelt nok om ikke jeg skal ramle innom.

Jeg forsøkte meg på en liten tur ut med hundene i sted.  Første hinder var trammen.  Den fine tretrammen hvor jeg sitter i lune sommerdager og filosoferer sammen med Gamle Gubben Grå var gjort om til en skøytebane.  Frossent regn på tre er faktisk rimelig glatt, men jeg piltret meg avgårde.
Gårdsplassen og innkjørselen var litt bedre, men bare litt.  Jeg kom meg ut til porten,  Gamle Gubben Grå sa at det var strødd på veiene her oppe og på gangveien.  Fint, men det hjelper ikke når det nå er kommet et tynt islag oppe på grusen.   Så jeg snudde i innkjørselen. Tok veien tilbake til inngangsdøra gjennom hagen hvor det var løssnøfor å gjøre det til en aldri så liten tur for hundene.
Det meldes på radio og lokalavis om ekstremt glatte veier, og biler i diverse grøftekanter eller biler som har truffet hverandre.  Like ved her, oppe i Haug, seilte en bil i grøfte for så å bli påkjørt av en lastebil som kom seilende etter.  På sike dager er det helt greit at Lille Bille ikke vil gå, at kalenderen er tom for avtaler og at det ikke er jeg som har kveldsvakt.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg