Ledig stilling….

Den ledige stillingen som Administrerende Direktør ved A-Hus (Akershus Universitetssykehus) sto utlyst i avisen her om dagen.  Det må være en av de mest spennende ledige stillingene i Helse Norge  for tiden. Og også en av de mest utfordrende.  Både Erik Normann og Hulda Gunnlaugsdottir har prøvd seg i stillingen siden sykehuset sto ferdig nytt og flott, men i stedet for å bli det flaggskipet innen medisin som mange kanskje trodde, har AHUS vært mer i mediene for feil og uroligheter enn for suksesser og medgang.

Jeg kjenner sakene kun fra media, og vil absolutt ikke ha noen formening om hvorfor ting har blitt som det har blitt, eller på noen måte fordele skyld. Det eneste jeg filosoferer over, er den ledige stillingen…

Hvem kan klare oppgaven med å samle trådene, snu stemningen og få AHUS til å bli et godt og veldrevet sykehus ?  Hvilke kvalifikasjoner leter man etter for å finne den rette lederen?  Hvor leter man? og ikke minst; Hvem vil seg selv så vondt?  For en ting er sikkert; det er en tøff og utfordrende stilling som vil kreve sin kvinne, eller mann og absolutt ingen 9 til 16 jobb.

Det finnes mange gode helseledere i Norge, og mange ikke fult så gode…Hvis jeg var den som skulle rekrutere vet jeg noen navn jeg ville ha på blokka, og noen navn som jeg ville ha satt et stort, svart kryss over. Et råd fra meg kan være,velg en som har lykkes i jobben sin så langt, og dropp de mange mier eller mindre mislykka lederne som sitter et sted i systemet med sine skyhøye etterlønner eller liksom-stillinger.  Jeg er for gjenbruk, men en utslitt lenestol blir ikke mindre utslitt om den blir plassert i ei ny stue.

Hvis man leser stillingsannonsen, ser man at de søker en synlig og samlende leder. Det tror jeg er lurt. Synlig ledelse er veldig viktig, selv i store organisasjoner. Toppledere som bare sitter på sitt kontor langt unna den daglige driften har ikkew den kontakt med medarneiderne som det en synlig leder har. Han vil heller aldri få den tillitten han trenger for å lykkes i stillingen.  Skal man lykkes i en lik stilling, må man få medarbeiderne med på laget. De må føle at du er deres leder, og at dere sammen skal styre skuta i riktig retning.

Søkeren bør ha økonomisk, politisk og ikke minst helsefaglig kompetanse. Økonomisk, fordi økonomi er, desverre det viktigste innen sykehusdrift i dag, og det eneste sykehusene egentlig blir målt på. Har du ikke orden i økonomien, teller det ikke om kvaliteten på behandlingen er av ypperste kvalitet.  Politisk kompetanse må til, fordi politikk er  punkt nummer to innen norsk sykehusdrift. Enten det er de Blå-blåe eller de Rød-grønne som styrer, må en toppleder i helsesektoren i dag ha sine kontaker både i regjeringsapparatet, på stortinget og i HOD for å lykkes. Pølitikk er også viktigere enn behandling for ledelsen av norske sykehus i dag.  Jeg vet ikke hvor mye det vil bli vektlagt i rekruteringsprosessen, men jeg tror det er avgjørende for å lykkes at søkeren har helseaglig kompetanse, kjenner sykehusdrif fra innsiden og har arbeidet sie nattevakter på gulvet.  Jeg tror at uansett bransje har en bakgrunn fra faget man skal lede aldri vært et minus.  Det er og lettere å få tillitt og respekt blant de ansatte, hvis man har kunskap om og forståelse for den hverdag de befinner seg i.

Søknadsfristen går it til uka- Det skal bli spennende å se hvem som får stillingen, og ikke minst se om vedkommende lykkes.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg