I dag hadde vi grønn super-suppe til middag. Oppskriften fant jeg i VG Helg for 20. januar.
En god suppe med mye smak. Det er både grønn carry-pasta, spinat, squash,selleristilker, kokosmelk og løk i den. Og litt peanøtter og røde linser som topping.
Jeg tror dette er den fjerde dagen denne uka med middag uten kjøtt eller fisk. Skal se vi snart blir super-sunne her i Drømmehuset.
Ser at noen har skrevet blogginnlegg om at det ikke er så dyrt å spise sunt som det mange skal ha det til.
Det er jeg enig i. Sånn som denne suppa her koster ikke så mye for hver porsjon. Jeg vil tro sånn rundt 20 kroner pr. porsjon. Relativt kjapt å lage – og rik på smak.
Vi kommer aldri til å bli vegetarianere eller veganere her i Drømmehuset. Vi har hatt både koteletter og entrecote denne uka. Litt lettere å unne seg det når man har masse grønnsaksmiddager.
Dyrere å ikke spise sunt, om du tenker litt langsiktig. Men selfølgelig, vi kunne vell alle ønske staten forbygde livsstilssykdommer med å kutte momsen på fisk, frukt, og grønt…
Tja. Sånn på lang sikt dør du kanskje før og da sparer du jo en del på det….
Man kan faktisk få ned prisene uten å kutte momsen. Hvis dagligvaregigantene kuttet litt i fortjenesten….
Du verden! Dette var helsefremmende saker. Fint du tok med at det ikke er så dyrt å spise sunt
Det er jo ikke det. I morgen skal vi ha en pai som kalles Marathopia i følge oppskriften. (Hentet fra Aftenposten 27. januar) Der kommer ingrediensene på 70 kroner for en middag til 4. Det er vel omtrent samme prisen som en ferdig-pizza. Og en pizza er lite hvis 4 stykker skal bli mette.
God suppe og god på smak…
Men blir dere mette? Jeg liker suppe kjempegodt, men føler at jeg må ha mye brød til.
Hadde ikke brød til i går, men vi pleier gjerne å ha hvitløksbaguetter til supper.
Den i går var så stinn av næring at den mettet greit. En hel sguash, flere epler fire stilker stangselleri og masse spinat.