Bare noen tanker…

Mulig noen lokale lesere blir provosert av at jeg av alle deler et bilde av jernbane. Men slapp av, jeg har egentlig ikke tenkt å skrive om Ringeriksbanen. Vi fikk nok voksen-kjeft på torget i går for å ha fremmet et alternativt trasse-forslag.

Litt rart i grunn. En rykende fersk undersøkelse fra lokalavisa viser at kun 30% av befolkningen her oppe tror at Ringeriksbanen blir bygget i uoverskuelig fremtid, like vel blir de forbanna hvis noen stiller spørsmål om man har valgt rett trasse for en jernbane de ikke tror kommer.
Det er en logisk brist ett eller annet sted der.

Personlig tror jeg ikke banen kommer før vi får en samferdselsminister som er fra området. Jeg mener Oppseth klarte å få hele ti tuneller til hjemfylket sitt. Da er Lærdalstunnellen, den gang verdens lengste veitunnel medregnet.

Dagens samferdselsminister, Jon-Ivar Nygård prøver på noe av det samme. For å sikre seg stortingsplass også neste periode prioriterer han dobbeltspor til hjembyen Fredrikstad foran Ringeriksbanen.

Jeg har ingen planer om å kjempe om en plass på stortinget ved neste års valg. Jeg sitter i nominasjonskomiteen for Rødt Buskerud, og tro meg det er mange flinke Rødt folk både fra Ringerike og resten av Buskerud som ville klare rollen som stortingspolitiker langt bedre enn denne kjerringa her.
Ikke er jeg noen opplagt kandidat som samferdselsminister hvis Rødt skulle havne i regjering heller. Det er liksom ikke i samferdselspolitikken jeg har min styrke.

Jeg tror i grunn aldri vi har hatt en eneste minister fra Ringerike.

Otto Vincent Lange som var minister i flere perioder og departement på 1850-1860 tallet var riktignok født på Jevnaker, som jo er nabokommunen, men han var innvalgt på stortinget for Arendal og Grimstad, så jeg tror han tidlig forlot Jevnaker og Hadeland.
Rigmor Aasrud som var arbeidsminister i 2009 og fornyings-, administrasjons- og kirkeminister fra 2009 til 2013 er født på Jevnaker. Men det er fremdeles nabokommunen.
Gunnar Bråthen var fra den andre nabokommunen, Hole. Han var statsråd for løns- og prisdepartementet fra 1955-1959.
Noen statsråd eller minister fra Ringerike har vi aldri hatt.
Kanskje på tide å gjøre noe med?

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg