Nytt liv, men ingen dåp….

I dag begynner jeg et nytt liv.  Et liv som toppblogger, en av de virkelig store.  For i dag er jeg nummer 10 på bloggtopplista. Nummer 10, hører du?  11668 klikk, bare  522 klikk under Isabell Eriksen. over 7 tusen flere klikk enn Mette Ask.  Og alt kan jeg takke Kokkejævel helt der oppe på bloggtoppen for.  TUSEN TAKK, eller 11.668 takk.

Kokkejævel skriver om dåp i dagens innlegg.  Ingen dum tittel på et innlegg, godt tima.. Selv om dåpen han skriver om ligger helt tilbake i  2015, og handler om en høytidelig dåp av en matrett.
Den eneste matretten jeg har gitt navn er den her i huset velkjente retten “Mammas lurpe” . Det er når jeg tar frem den store wok-panna  og slenger oppi rester av gamle koteletter fra kjøleskapet, noen halvvisne paprikaer eller tomater, løk, risrester fra middagen i går, mais fra en boks i fra kjøkkenskuffen…man tager det man haver.  Blir det for smaksløst krydres det med forskjellig krydder fra krydderhylla og ikke minst Sweet-chilisaus fra flaske.  Kjøleskap-rens, og “Siste dag før lønning” er lignende middagsretter. Har aldri brydd verken biskopen eller han Kjell (Gamle-ordføreren) om å ta seg en tur ned til elva for å døpe rettene, men så er ikke jeg en berømt kokk heller.

Retten Kokkejævel døpte med biskop og ordfører til stede for 4 år siden hadde så vidt jeg forstått sett dagens lys 11 år tidligere. Det var altså helt klart en voksendåp som stadfestet navnet til Ole Mattis Hætta der nede ved elvebredden.

Retten består av reinkjøtt, fetaost og hvitløk, og jeg får vann i munnen og tenker på den derre oppskrifta på hverdagspita med reinkjøtt som Kokkejævel la ut på bloggen sin for et par uker siden. Vi testet den fredag for halvannen uke siden.  Nydelig, og heretter kan fredagstacoen bare gå og legge seg

Vurderte litt på om jeg skulle døpe om bloggen nå som jeg er helt der oppe blant de 10 beste bloggerne i universet (eller i det minste blogg.no) Men Kjerringtanker er kjerringtanker – og kommer nok ikke til å forandre seg stort til tross for berømmelsen.

34 kommentarer

Siste innlegg